Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, Racool_studio/koláž Toprecepty

Brambory jsou jedním ze základních kamenů naší kuchyně. Většina z nás si svůj jídelníček bez nich nedovede představit. A to jsou mezi námi i ti, kdo brambory a pokrmy z nich musí mít na talíři každý den.

Oblíbený brambor

Ačkoli se do Evropy dostaly v 16. století a nějakou chvíli trvalo, než si Evropany získaly, brambory se staly jednou ze základních surovin různých kuchyní. A vůbec nezáleží na tom, kdo má jak hluboko do kapsy. 

Lze z nich připravit vynikající syté pokrmy za pár korun, mohou ale také doplňovat talíř s luxusními gurmánskými pochoutkami. Obyčejné vařené brambory slouží jako příloha k masu nebo smaženým jídlům, pečené brambory posypané sýrem a omaštené máslem jsou levnou a jednoduchou večeří

Patříte také mezi ta znamení horoskopu, která bez brambor a jídel z nich nemohou žít?

Býk (20. dubna – 20. května): Musí mít estetiku i na talíři

Býci jako představitelé skupiny zemských znamení mají v sobě zakořeněnou potřebu chránit planetu. Vědí, že brambory jsou nenáročnou plodinou, k jejímuž pěstování není potřeba velké množství vody.

Lidé narození ve znamení Býka mají rádi hezké věci a každé jídlo je pro ně obřad s dokonale prostřeným stolem. Nepřekvapí tedy, že pokud si mohou vybrat, jako přílohu k přírodně upravenému masu volí na talíři dobře vypadající lahodné a jemné gratinované brambory.

Blíženci (21. května – 20. června): Nerozhodní gurmáni

Blíženci jsou nesmírně společenské znamení, je jim ale vlastní určitá rozpolcenost a nerozhodnost. Ta se projevuje i v jídle. Nemají problém si jeden večer zajít do luxusní restarurace a dopřát si gurmánský zážitek, zatímco další den se spokojí s brambory na loupačku.

Brambory v jejich jídelníčku nikdy nechybějí a aspoň jednou denně si je dopřejí v podobě přílohy nebo bramborového jídla. Nikdy ovšem neodolají na první pohled obyčejnému bramborovému salátu.

Rak (21. června – 22. července): Vaří pro rodinu

Mimořádně citliví a vnímaví Raci jsou trochu nostalgičtí a maji rádi rodinné tradice. Jsou šťastní, když se široká rodina sejde u jednoho stolu a když všechny mohou pozvat na domácí oběd nebo večeři.

Pro Raka není problém otáčet se v kuchyni, vaří s láskou a má radost, když hostům chutná. Nebrání se složitějším jídlům, ale přílohu preferuje právě bramborovou. Rak je mistr v přípravě bramborové kaše, kterou umí dochutit různými ingrediencemi a dovést ji k naprosté dokonalosti.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Potřebují exotiku

Cestovatelé, milovníci cizích kuchyní a nápojů, to jsou Střelci. Jejich toulavé boty a bezmezná touha po svobodě je často zavedou do různých zemí, kde si s radostí vychutnávají exotické pokrmy.

Nikdy ale nezapomínají na brambory a jídla z nich, která jsou u nich vždy na prvním místě. Nečekejte ovšem u nich, že se spokojí s vařenými brambory nebo s hranolky. Potřebují něco přece jen trochu zvláštního, například francouzský salát Niçoise, v kterém se snoubí vařené brambory s chutí tuňáka a pikantního koření. 

Ryby (19. února – 20. března): Milovníci polévek

Ryby jsou trochu nevypočitatelné a je jim blízký svět fantazie. Není divu, že většinou nevaří podle receptu a jídlo pokaždé trochu inovují. Jsou mistry ve vaření nejrůznějších polévek.

Z brambor pak připravují nepřeberné množství pokrmů. Nejraději ale mají bramborové polévky, hodně husté s vůní máslové jíšky a nezaměnitelnou chutí hub, jemně kořeněné majoránkou.

Náš tip: Pokud také patříte mezi milovníky jídel z brambor, vyzkoušejte jednoduché francouzské brambory podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací:

Horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

Potatogoodness.com: Potatoscopes: What your astrological sign says about your taste in spuds

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více