Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger

yanull yanull
Hamburger

Kdo by neznal hamburger, grilovanou placku z mletého hovězího masa, vloženou do rozkrojené housky. Mladá generace jí říká "hambáč". Kromě masité placky se do hamburgeru přidává salát, obvykle ledový, cibule a rajčata. Připravují se i další varianty, včetně vegetariánských.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Shiitake

Shiitake, houževnatec jedlý, je houba původem z východní Asie. Odedávna patří k nejcennějším… Číst dál

Shiitake

Skořice

Skořice je aromatická kůra skořicovníku, stálezeleného tropického stromu. Nejznámější jsou… Číst dál

Skořice

Skyr

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek, s nízkým obsahem tuku, a přitom s hustou konzistencí, kterou… Číst dál

Slunečnice

Slunečnice je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Pochází z Ameriky a pěstuje se po celém… Číst dál

Slunečnice

Smažení

Smažení je tepelná úprava, při které se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké… Číst dál

Smažení

Smetana

Smetana je nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Získat ji můžeme sbíráním, v… Číst dál

Smetana

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli