Kulér
Kulér je tekuté tmavohnědé potravinářské barvivo, vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace. Používá se k barvení výrobků v pivovarnictví, při výrobě likérů, a v cukrářství či pekařství.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulér je tekuté tmavohnědé potravinářské barvivo, vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace. Používá se k barvení výrobků v pivovarnictví, při výrobě likérů, a v cukrářství či pekařství.
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové. Číst dál
Kapusta je košťálová zelenina. Už v 16. století byly známé její blahodárné účinky pro lidský… Číst dál
Kapustnice (kapustnica) je tradiční slovenská hustá polévka z kyselého zelí, podle kterého dostala… Číst dál
Karamel je potravina jantarové až hnědé barvy a sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Z… Číst dál
Karbování je úprava boků vykynutého bochníku omoučeným dřívkem (držadlem vařečky), které se na… Číst dál
Kardamom černý je koření z Nepálu a Indie, které se používá při dušení nebo pečení tučnějších mas.… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál