Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cordon bleu [kordon blu]

yanull yanull
Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Citronový pepř

Citronový pepř je vlastně směs tvořená černým mletým pepřem, citronovou kůrou, cukrem a solí. Toto… Číst dál

Cizrna

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál

Cizrna

Consommé

Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál

Consommé

Cornflakes

Cornflakes, kukuřičné lupínky, se v některých zemích podávají s mlékem k snídani. Do podoby, v jaké… Číst dál

Cornflakes

Créme fraiche

Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál

Croissant

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Balsamico

Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v… Číst dál

Balsamico

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům