Šťáva (omáčka) k masu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 20 minut 2-3 porce Omáčky 23 názorů

Suroviny

50 g uzeniny /použila jsem kuřecí Junior
50 g pórku / 1 velká hrst
10 ks cherry rajčátek
1 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky
1/2 malá cibule
sůl
mletý pepř
250 ml studené vody
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájíme na jemné nudličky, pórek na tenké plátky a rajčátka překrojíme na 3 díly.
    Polovinu cibulky nakrájíme nadrobno, dáme ji do kastrůlku na rozehřátý olej, zasypeme moukou a usmažíme tmavší zásmažku(jíšku).

  2. Hotovou zásmažku zalijeme 250 ml studené vody a dobře promícháme. Přidáme zbývající suroviny, okořeníme a pod pokličkou necháme 10 minut slabým varem za občasného promíchání vařit. Poté pokličku odstraníme a podle potřeby tekutinu zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
    Dochutíme solí a pepřem.
    Podáváme s bramborem a vařeným, nebo pečeným masem.

Poznámka

Měla jsem plněnou kotletu, ale došel mi sosík. Tak jsem si trošku vypomohla a bylo maso zase jinak.

Našla jsem tady podobný recept

http://www.toprecepty.cz/recept/37652-gulda-sos/

a jsem hrozně ráda, že takový“blivajz“nevařím jen já:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 822 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťáva (omáčka) k masu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dája:Potěšilo mě,že jste si vybrala můj recept;-)Děkuji:-):-K

    Odpovědět

  • Dája Dája(neregistrovaná)

    Mezi svátky bylo hodně masa,tak jsem nějakou část uložila do mražáku.Vaše rychloštáva mi k němu přišla vhod a všichni jsme si pochutnali:-pDěkuji za recept:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    jarda Kadic: tak to jo, ale mně z mražených bramboračka nechutná:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    hosta: Ale já mám houby zmrazené,a ty se potfory připalují,jinak jasně, sušený tam dávám hnedka;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    jarda Kadic:Jaroušku - sem to asi nepatří, ale zkus na tom másle obdělat do měkka i ty suché houby a pak pokračuj jako obvykle, je to výrazný rozdíl, voní neskutečně a chutná taky:-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    hosta: já,když dělám.bramboračku,tak to dělám.taky,jako ty,že tu zeleninu nejdřív jakoby podusimna másle,pak tam přisypu mouku, osmahnu,přidám brambory a houby a zaleji vařící vodou a okořením.Jo,a ušetřím jeden hrnéček,na kterým bych dělal tu jíšku:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Anna Kocikova: Ani, já bych to klidně osmažila rovnou s tou cibulí a zahustila moukou na to (cibulovosalámovoporková jíška, ne?:-)) - porkovou polívku dělám taky tak, že orestuju na másle porek, zapražím moukou a pak teprve zaleju vodou. Mám pocit, cokoliv ze zeleniny, příp. sušených hub je lepší, když se do jídla trochu na másle "obdělá", jak říkala naše babička:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(neregistrovaná)

    Dana61:Danuško máš naprostou pravdu;-):-))Je fakt,že jen pro dva lidi se vážně špatně vaří:-SŠpagety utrefím:-Dale když dělám nějaké plněné,nebo jiné maso,tak je toho vždy více a jíst jedno a to samé třeby 3dny po sobě...no snědla bych to,ale nebydlím tady sama:-D

    rozmarynaH:Marcelko,nemyslela jsem to doslova,proto ty uvozovky ze smajlíkem:-))Ale vymazat to už nemohu,aby případní další čtenáři komentářů nebyli zmateni:-)

    hosta:Jituško,původní záměr byl osmažit uzeninu společně s pórkem a pak to přidat do naředěné cibulové zásmažky,ale představa dalšího kusu hrnce na umývání mě od toho odradila:-)To je neštěstí,když je líná kuchařka:-D

    clupmi:Mirku,nemyslisi,já sem tam ten bujón,Podravku,Worcester a jiné dochucovadla také používám;-)a můj zlatoušek je takové"čunče"že si sojovkou pokape i jídlo na talíři:-DDo práce musí mít každý rok celkovou zdravotní prohlídku a i přes ty jeho gurmánské prasárničky by mu jeho zdr.stav mohl záviděk kdejaký 30átník:-))

    zizala:Hm,Jaruš,vždyť v té poznámce pod receptem rýpu sama do sebe;-)ale jak píšeš,kdo nechce,nechápe...já k tomu pouze dodám-kdo je vztahovačný a bezdůvodně se ozve,jeho problém:-)

    Všem velké díky za zájem,komentáře i hodnocení:-K:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    kdo umí, tak umí:yes::-D co jiného dodat, že?:-p)a rodinka má pocit, že má naservírované úplně jiné papání než včera;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Tož blivajz dost dobrý, ne? Ale vynašla jsi se dobře, tak proč se shazuješ?:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Myslím si totéž co rozmarynaH , tenhle sosík vypadá moc dobře, určitě na něj dojde. Možná ten porek i uzeninu orestuju spolu s cibulkou:-):yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Kdyz si ten "blivajz" udelami sami, tak to neni blivajz. Blivajz je to, co nam prodavaji v obchodech, jako namlety kureci paraty pod jmenem pastika, a jeste lzou, ze je to pro nas dobry:-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    No jako vždy co dodat umíš si poradit a uvařit tak, aby chutnalo:yes::yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    ;-):-):yes::yes: Super :yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, proč se shazuješ a píšeš, že vaříš "blivajz". Vždyť tvoje šťávička musí být velmi delikátní a chutná:-p:-p. Dávám ti velký 6. bod a tu podobnost smaž, s tvým receptem nemá nic společného.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: stava k masu sosík k masu omáčka k masu sos k masu šťáva pod maso omacky k masu šťáva k pečenému masu jak udělat dobrý sos k masu jak udelat sos k masu štava k masu recept šťáva na maso šťáva k uzenému masu jak udělat šťávu k masu sos pod maso sos na maso šťáva ke kuřeti omáčka pod maso sosik na maso recept na sos k masu sos k pečenému masu

Zapomněl/a jsem heslo