Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva (omáčka) k masu

Rychlé jednoduché řešení, když vám zbyde maso a potřebujete k němu šťávu (omáčku). Šťáva (omáčka) k masu bude hotová rychle a vy zbylé maso dobře využijete k dalšímu jídlu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

8. 1. 2014 17:33

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie849 kJ / 203 kcal
Bílkoviny3,46 g
Tuky11,68 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,92 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Měla jsem plněnou kotletu, ale došel mi sosík. Tak jsem si trošku vypomohla a bylo maso zase jinak.

Našla jsem tady podobný recept

http://www.toprecepty.cz/recept/37652-gulda-sos/

a jsem hrozně ráda, že takový“blivajz“nevařím jen já:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Anna Kocikova

18. 1. 2014 21:37

Dája:Potěšilo mě,že jste si vybrala můj recept;-)Děkuji:-):-K

Dája

18. 1. 2014 12:28

Mezi svátky bylo hodně masa,tak jsem nějakou část uložila do mražáku.Vaše rychloštáva mi k němu přišla vhod a všichni jsme si pochutnali:-pDěkuji za recept:-K

hosta

9. 1. 2014 15:46

jarda Kadic: tak to jo, ale mně z mražených bramboračka nechutná:-D:-D:-D

jarda Kadic

9. 1. 2014 15:45

hosta: Ale já mám houby zmrazené,a ty se potfory připalují,jinak jasně, sušený tam dávám hnedka;-);-);-);-)

hosta

9. 1. 2014 15:40

jarda Kadic:Jaroušku - sem to asi nepatří, ale zkus na tom másle obdělat do měkka i ty suché houby a pak pokračuj jako obvykle, je to výrazný rozdíl, voní neskutečně a chutná taky:-))

jarda Kadic

9. 1. 2014 15:31

hosta: já,když dělám.bramboračku,tak to dělám.taky,jako ty,že tu zeleninu nejdřív jakoby podusimna másle,pak tam přisypu mouku, osmahnu,přidám brambory a houby a zaleji vařící vodou a okořením.Jo,a ušetřím jeden hrnéček,na kterým bych dělal tu jíšku:yes::yes::yes::yes::yes:

hosta

9. 1. 2014 15:10

Anna Kocikova: Ani, já bych to klidně osmažila rovnou s tou cibulí a zahustila moukou na to (cibulovosalámovoporková jíška, ne?:-)) - porkovou polívku dělám taky tak, že orestuju na másle porek, zapražím moukou a pak teprve zaleju vodou. Mám pocit, cokoliv ze zeleniny, příp. sušených hub je lepší, když se do jídla trochu na másle "obdělá", jak říkala naše babička:-D

Anna Kocikova

9. 1. 2014 14:05

Dana61:Danuško máš naprostou pravdu;-):-))Je fakt,že jen pro dva lidi se vážně špatně vaří:-SŠpagety utrefím:-Dale když dělám nějaké plněné,nebo jiné maso,tak je toho vždy více a jíst jedno a to samé třeby 3dny po sobě...no snědla bych to,ale nebydlím tady sama:-D

rozmarynaH:Marcelko,nemyslela jsem to doslova,proto ty uvozovky ze smajlíkem:-))Ale vymazat to už nemohu,aby případní další čtenáři komentářů nebyli zmateni:-)

hosta:Jituško,původní záměr byl osmažit uzeninu společně s pórkem a pak to přidat do naředěné cibulové zásmažky,ale představa dalšího kusu hrnce na umývání mě od toho odradila:-)To je neštěstí,když je líná kuchařka:-D

clupmi:Mirku,nemyslisi,já sem tam ten bujón,Podravku,Worcester a jiné dochucovadla také používám;-)a můj zlatoušek je takové"čunče"že si sojovkou pokape i jídlo na talíři:-DDo práce musí mít každý rok celkovou zdravotní prohlídku a i přes ty jeho gurmánské prasárničky by mu jeho zdr.stav mohl záviděk kdejaký 30átník:-))

zizala:Hm,Jaruš,vždyť v té poznámce pod receptem rýpu sama do sebe;-)ale jak píšeš,kdo nechce,nechápe...já k tomu pouze dodám-kdo je vztahovačný a bezdůvodně se ozve,jeho problém:-)

Všem velké díky za zájem,komentáře i hodnocení:-K:-K

Dana61

9. 1. 2014 11:59

kdo umí, tak umí:yes::-D co jiného dodat, že?:-p)a rodinka má pocit, že má naservírované úplně jiné papání než včera;-)

hanes24

9. 1. 2014 05:56

Tož blivajz dost dobrý, ne? Ale vynašla jsi se dobře, tak proč se shazuješ?:-D:-D:yes:

hosta

8. 1. 2014 21:59

Myslím si totéž co rozmarynaH , tenhle sosík vypadá moc dobře, určitě na něj dojde. Možná ten porek i uzeninu orestuju spolu s cibulkou:-):yes:

zuzun

8. 1. 2014 20:58

Kdyz si ten "blivajz" udelami sami, tak to neni blivajz. Blivajz je to, co nam prodavaji v obchodech, jako namlety kureci paraty pod jmenem pastika, a jeste lzou, ze je to pro nas dobry:-D

suslajda

8. 1. 2014 20:48

No jako vždy co dodat umíš si poradit a uvařit tak, aby chutnalo:yes::yes:

Inka1

8. 1. 2014 20:36

;-):-):yes::yes: Super :yes:

rozmarynaH

8. 1. 2014 20:27

Aničko, proč se shazuješ a píšeš, že vaříš "blivajz". Vždyť tvoje šťávička musí být velmi delikátní a chutná:-p:-p. Dávám ti velký 6. bod a tu podobnost smaž, s tvým receptem nemá nic společného.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: stava k masu sosík k masu omáčka k masu sos k masu šťáva pod maso omacky k masu šťáva k pečenému masu jak udělat dobrý sos k masu jak udelat sos k masu štava k masu recept šťáva na maso šťáva k uzenému masu jak udělat šťávu k masu sos pod maso sos na maso šťáva ke kuřeti omáčka pod maso sosik na maso recept na sos k masu sos k pečenému masu

Suroviny: junior kuřecí, pórek, rajče cherry, olej, mouka hladká, cibule, sůl, pepř mletý, voda

TopRecepty.cz

Šťáva (omáčka) k masu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKL1