Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva (omáčka) k masu

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Rychlé jednoduché řešení, když vám zbyde maso a potřebujete k němu šťávu, nebo omáčku. Šťáva k masu bude rychle hotová, její příprava je nenáročná a vy tak zbylé maso dobře využijete k dalšímu jídlu.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 554 kJ /
371 kcal
Bílkoviny12,05 g
Tuky21,96 g
Vláknina15,77 g
Cholesterol 25 mg
Sodík 456 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy24,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzeninu nakrájíme na jemné nudličky, pórek na tenké plátky a rajčátka překrojíme na 3 díly. Krok 2: Polovinu cibulky nakrájíme nadrobno, dáme ji do kastrůlku na rozehřátý olej, zasypeme moukou a usmažíme tmavší zásmažku (jíšku). Krok 3: Hotovou zásmažku zalijeme 250 ml studené vody a dobře promícháme. Krok 4: Přidáme zbývající suroviny, okořeníme a pod pokličkou necháme 10 minut slabým varem za občasného promíchání vařit. Krok 5: Poté pokličku odstraníme a podle potřeby tekutinu zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Podáváme s bramborem a vařeným, nebo pečeným masem.

TIP: Jak uvařit brambory

Zveřejněno 8. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Měla jsem plněnou kotletu, ale došel mi sosík. Tak jsem si trošku vypomohla a bylo maso zase jinak.

Našla jsem tady podobný recept

http://www.toprecepty.cz/recept/37652-gulda-sos/

a jsem hrozně ráda, že takový“blivajz“nevařím jen já. Jako uzeninu jsem použila kuřecí junior.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťáva (omáčka) k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKL1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťáva (omáčka) k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKL1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Použila jsem anglickou slaninu a pak jsem to všechno "zahustila" tyčovým mixérem a bylo to vážně vynikající!

Dája:Potěšilo mě,že jste si vybrala můj recept;-)Děkuji:-):-K

Mezi svátky bylo hodně masa,tak jsem nějakou část uložila do mražáku.Vaše rychloštáva mi k němu přišla vhod a všichni jsme si pochutnali:-pDěkuji za recept:-K

jarda Kadic: tak to jo, ale mně z mražených bramboračka nechutná:-D:-D:-D

hosta: Ale já mám houby zmrazené,a ty se potfory připalují,jinak jasně, sušený tam dávám hnedka;-);-);-);-)

jarda Kadic:Jaroušku - sem to asi nepatří, ale zkus na tom másle obdělat do měkka i ty suché houby a pak pokračuj jako obvykle, je to výrazný rozdíl, voní neskutečně a chutná taky:-))

hosta: já,když dělám.bramboračku,tak to dělám.taky,jako ty,že tu zeleninu nejdřív jakoby podusimna másle,pak tam přisypu mouku, osmahnu,přidám brambory a houby a zaleji vařící vodou a okořením.Jo,a ušetřím jeden hrnéček,na kterým bych dělal tu jíšku:yes::yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova: Ani, já bych to klidně osmažila rovnou s tou cibulí a zahustila moukou na to (cibulovosalámovoporková jíška, ne?:-)) - porkovou polívku dělám taky tak, že orestuju na másle porek, zapražím moukou a pak teprve zaleju vodou. Mám pocit, cokoliv ze zeleniny, příp. sušených hub je lepší, když se do jídla trochu na másle "obdělá", jak říkala naše babička:-D

Anna Kocikova 9. 1. 2014 13:05
Dana61:Danuško máš naprostou pravdu;-):-))Je fakt,že jen pro dva lidi se vážně špatně vaří:-SŠpagety utrefím:-Dale když dělám nějaké plněné,nebo jiné maso,tak je toho vždy více a jíst jedno a to samé třeby 3dny po sobě...no snědla bych to,ale nebydlím tady sama:-D

rozmarynaH:Marcelko,nemyslela jsem to doslova,proto ty uvozovky ze smajlíkem:-))Ale vymazat to už nemohu,aby případní další čtenáři komentářů nebyli zmateni:-)

hosta:Jituško,původní záměr byl osmažit uzeninu společně s pórkem a pak to přidat do naředěné cibulové zásmažky,ale představa dalšího kusu hrnce na umývání mě od toho odradila:-)To je neštěstí,když je líná kuchařka:-D

clupmi:Mirku,nemyslisi,já sem tam ten bujón,Podravku,Worcester a jiné dochucovadla také používám;-)a můj zlatoušek je takové"čunče"že si sojovkou pokape i jídlo na talíři:-DDo práce musí mít každý rok celkovou zdravotní prohlídku a i přes ty jeho gurmánské prasárničky by mu jeho zdr.stav mohl záviděk kdejaký 30átník:-))

zizala:Hm,Jaruš,vždyť v té poznámce pod receptem rýpu sama do sebe;-)ale jak píšeš,kdo nechce,nechápe...já k tomu pouze dodám-kdo je vztahovačný a bezdůvodně se ozve,jeho problém:-)

Všem velké díky za zájem,komentáře i hodnocení:-K:-K

kdo umí, tak umí:yes::-D co jiného dodat, že?:-p)a rodinka má pocit, že má naservírované úplně jiné papání než včera;-)

Tož blivajz dost dobrý, ne? Ale vynašla jsi se dobře, tak proč se shazuješ?:-D:-D:yes:

Myslím si totéž co rozmarynaH , tenhle sosík vypadá moc dobře, určitě na něj dojde. Možná ten porek i uzeninu orestuju spolu s cibulkou:-):yes:

Kdyz si ten "blivajz" udelami sami, tak to neni blivajz. Blivajz je to, co nam prodavaji v obchodech, jako namlety kureci paraty pod jmenem pastika, a jeste lzou, ze je to pro nas dobry:-D

No jako vždy co dodat umíš si poradit a uvařit tak, aby chutnalo:yes::yes:

;-):-):yes::yes: Super :yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
stava k masu, sosík k masu, omáčka k masu, sos k masu, šťáva pod maso, omacky k masu, šťáva k pečenému masu, jak udělat dobrý sos k masu, jak udelat sos k masu, štava k masu recept, šťáva na maso, šťáva k uzenému masu, jak udělat šťávu k masu, sos pod maso, sos na maso, šťáva ke kuřeti, omáčka pod maso, sosik na maso, recept na sos k masu, sos k pečenému masu

Suroviny:
uzenina, pórek, rajče cherry, olej, mouka hladká, cibule, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu