

Játrová omáčka
Suroviny
- 0,5kg hovězích jater
- cibule
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- polévkové koření
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zalijeme vývarem z jater.
Uvařená a vychladlá játra nastrouháme na jemné nudličky.
Základní cibulovou omáčku přecedíme a přisypeme nastrouhaná játra. Přivedeme k varu, osolíme a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játrová omáčka
-
Játrovou omáčku jsem vařila naposled před dvaceti lety
Musím zase někdy spáchat. Díky za připomenutí
-
dělám trochu jinak,ale výsledek je stejný prostě játrová omáčka
přidávám fotečku..pro barvu tam dávám masox na guláš...
-
..tak jsem ty játra rozemlela, protože mám ráda játrovou omáčku, ale játra moc nemusím, ale nepovedlo se mi to úplně najemno a ty kousíčky v tom byly zvláštní. Jinak chuťově moc dobrá.
-
je to dobry mama nevěděla
-
Jatrova omacka bez kminu neni jatrova omacka Jaromíre
-
Játrová omáčka je odporná když je v ní kmín
-
K cibuli přidávám ještě slaninu...
-
není špatné do omáčky přidat nakonec plátky osmažených vepřových jater