Játrová omáčka

toprecepty.cz Kuchař:

Omáčky 8 názorů

43

Suroviny

0,5kg hovězích jater
cibule
hladká mouka
sůl
pepř
polévkové koření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zalijeme vývarem z jater.

  2. Uvařená a vychladlá játra nastrouháme na jemné nudličky.

  3. Základní cibulovou omáčku přecedíme a přisypeme nastrouhaná játra. Přivedeme k varu, osolíme a prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová omáčka

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Játrovou omáčku jsem vařila naposled před dvaceti lety:-)) Musím zase někdy spáchat. Díky za připomenutí:-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    dělám trochu jinak,ale výsledek je stejný prostě játrová omáčka:-)):-)):-))přidávám fotečku..pro barvu tam dávám masox na guláš...;-)

    Odpovědět

  • Lendiiik Lendiiik

    ..tak jsem ty játra rozemlela, protože mám ráda játrovou omáčku, ale játra moc nemusím, ale nepovedlo se mi to úplně najemno a ty kousíčky v tom byly zvláštní. Jinak chuťově moc dobrá.:yes:

    Odpovědět

  • janous janous(neregistrovaný)

    :yes: je to dobry mama nevěděla

    Odpovědět

  • Janča Janča(neregistrovaná)

    Jatrova omacka bez kminu neni jatrova omacka Jaromíre :-D ;-)

    Odpovědět

  • Jaromír Jaromír(neregistrovaný)

    Játrová omáčka je odporná když je v ní kmín;-)

    Odpovědět

  • Bkanička Bkanička(neregistrovaná)

    K cibuli přidávám ještě slaninu... :-8

    Odpovědět

  • kuchta buchta kuchta buchta(neregistrovaná)

    není špatné do omáčky přidat nakonec plátky osmažených vepřových jater;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo