Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus

cathleen cathleen
Kuskus

Kuskus (Coucous, marocká těstovina) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jde o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Kuskus se nevaří, ale zalévá vroucí vodou, vývarem nebo vařícím pokrmem. Většina lidí si ho připraví spíše ve formě salátu, přílohy k masu nebo se zeleninovou směsí. Hodí se při hubnutí, je zdrojem vitamínu skupiny B i minerálů (zvláště kuskus celozrnný).

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sójové mléko

Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál

Sójové mléko

Solamyl

Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a… Číst dál

Sorbet

Sorbet je lehký mražený dezert, připravený pouze z cukrového sirupu s ovocným protlakem nebo… Číst dál

Sorbet

Steak

Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často… Číst dál

Steak

Stévie sladká

Stévie sladká je bíle kvetoucí, tropická, světlomilná rostlina. Říká se jí také sladká tráva. Je… Číst dál

Stévie sladká

Suflé

Suflé je kulinářská specialita, lehká jako obláček. Je to dezert plný chuti a vzduchových bublinek.… Číst dál

Suflé

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli