Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pickles

Merylas Merylas

Pickles je krátce zkvašená zelenina. Může být jednodruhová, ale častěji se používá více druhů. Ke zkvašení se hodí zelenina s dostatečným množstvím sacharidů, které slouží jako potrava bakteriím mléčného kvašení. Takto připravená zelenina je zdraví prospěšná, obsahuje velké množství živin, vitamínů, minerálů, enzymů a vlákniny.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Petržel hladkolistá

Petržel hladkolistá  má výraznější chuť než kudrnka, používá se hlavně ve středozemní kuchyni.… Číst dál

Petržel hladkolistá

Petržel kadeřavá

Petržel kadeřavá neboli kudrnka je jednou z forem listové petržele. Pochází ze Středomoří a patří k… Číst dál

Petržel kadeřavá

Petržel kořenová

Petržel kořenová je tradiční kořenová zelenina, která se hojně pěstuje na zahradách pro kořeny, ale… Číst dál

Petržel kořenová

Piknik

Piknik je akce mimo dům, výlet do přírody, pozornost se musí věnovat přípravě - tzn. době trvání,… Číst dál

Piknik

Pilaf

Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle… Číst dál

Pilaf

Piniové oříšky

Piniové oříšky, nazývané také piňón, jsou ve skutečnosti jedlá semena borovice pinie. Dozrávají až… Číst dál

Piniové oříšky

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Bramborová kaše

Bramborová kaše nebo také bramborové pyré je pokrm, který se připravuje z moučnatých brambor,… Číst dál

Bramborová kaše

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou základem české kuchyně, dají se připravit z jednoduchých a běžně… Číst dál

Bramborové knedlíky

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům