Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amuse bouche [amiš buš]

yanull yanull
Amuse bouche

Amuse znamená "bavit se" a bouche je "pusa". Proto lze celý název Amuse bouche přeložit jako pobavit svá ústa menším pokrmem podobným jednohubce. Své chuťové buňky potěšíme ještě před jídlem - např. žlutým melounem v parmské šunce nebo ovocem s tvarohovým dipem. Podává se buď ve skleničce, nebo jako jedno sousto na speciální lžíci.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský dezert. Vyrábí se z mascarpone, tudíž je velmi tučný. Tím, že se do… Číst dál

Tlačenka

Tlačenka je masný produkt, obvykle z vepřového masa, který patří k tradičním výrobkům při… Číst dál

Toffee

Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v… Číst dál

Tonik

Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál

Topinambury

Topinamburům, rostlinám z čeledi hvězdnicovitých, se lidově říká židovské brambory. Dříve se… Číst dál

Topinky

Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat