Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alaburky

cathleen cathleen

Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí a upraží na troše oleje. Osolené jsou určeny k přímé konzumaci nebo náhradě burských oříšků při přípravě různých moučníků.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pažitka

Pažitka pobřežní je lidovým názvem šnytlík. Je to vytrvalá a nenáročná rostlina, pěstovaná v trsech… Číst dál

Pažitka

Pecorino

Pecorino je typický italský tvrdý sýr, s delším zráním a tvrdou kůrkou. Vyrábí se z ovčího mléka,… Číst dál

Pecorino

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy jsou podobné ořechům vlašským, ale mají podlouhlejší tvar a jsou chuťově sladší.… Číst dál

Pekanové ořechy

Pektiny

Pektin je forma rozpustné vlákniny, nacházející se v ovoci (ve větším množství je obsahuje kůra… Číst dál

Pelmeně

Pelmeně jsou nejen ruským národním jídlem, ale jsou oblíbené i v okolních zemích v této oblasti se… Číst dál

Pelmeně

Penne

Italské penna znamená pero a od toho je odvozen název těchto těstovin "penne". Mají rourovitý tvar… Číst dál

Penne

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá