Brambory zapečené se surimi, pórkem, kapkou smetany a parmazánem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bramborová jídla 14 názorů

Suroviny

8 nových brambor s pěknou slupkou
250 g tyčinek surimi
1 pórek (zejména zelená část)
150 ml smetany
1 velký neoloupaný stroužek česneku
4-6 lžic jemně strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce másla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na měsíčky, neoplachujeme, pouze vysušíme v utěrce a vložíme je do pánve s rozpáleným máslem a olivovým olejem. Přihodíme neoloupaný stroužek česneku k ovonění brambor. Opékáme cca 5-7 minut dozlatova.

  2. Opečené brambory scedíme a zbavíme přebytečného oleje, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout ve zbytkovém teple. Přidáme nakrájené surimi tyčinky a teprve nyní dobře osolíme.

  3. Přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a zapékáme při 200°c 15 minut. Potom posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a dopečeme dalších 5-10 minut.

  4. Podáváme horké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Brambory zapečené se surimi, pórkem, kapkou smetany a parmazánem

  • Moncicak28 Moncicak28(neregistrovaný)

    Mooooc dobré i ze surimi tyčinek:-):-):-):yes:

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Elizo.... a nezkusila jsi tyto bramburky nekdy treba s rybim masem?...muze to byt taky dobre....nejaka kvalitnejsi bila rybka,nebo i filet lososa....;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Reny2::-K To jsi mě moc potěšila, že se Ti líbí tolik mých receptů.. Děkuju, hned se mi bude lépe tvořit (vařit)...;-) Dělala jsem teď slané občerstvení bráchovi na svatbu (měl kolem 100 hostů) a tak mě to vyždímalo, že jsem se celý týden kuchyni vyhýbala... Teď mě to zas trochu začíná bavit.

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Eliza: Eli vubec neni zac dekovat...mne jen slo o to,aby lidi vedeli a mohli se rozhodnout sami,jestli i pres to si surimi daji nebo ne...ja sama surimi driv jedla a pote,co jsem si zacala studovat lepe etikety,tak jsem od nich upustila(a to mi i chutnaly)...zkratka jsem se rozhodla,ze mi to za ty penize nestoji...u nas se da koupit ciste krabi maso v konzerve a stoji asi 500ISKr coz by bylo asi 50kc u vas...a je ho tam 150g-to je akorat pro jednu porci...ty surimi stoji asi 300 a je jich tam 250g (to znamena ze za 150g surimi bych dala asi 180ISKr...rozdil je tedy 320ISKr...za to tady koupim necele 3l mleka)...takze radeji ty penizky pridam a papam zdraveji...;-)...a mezi nami devcaty...ono co je dnes zdrave....ze:-?:-?:-? ono je toho tolik,co do sebe lidi cpou protoze je to rychle,levne,dostupne,pohodlne,atd....ale kdyby si precetli slozeni,tak by jim doslo,z ceho maji nadvahu,nebo zdravotni problemy...ja se rozhodla temto vecem vyhybat,radeji delam z cerstvych potravin a tve recepty mi vetsinou chutnaji...primo miluju tvou rajskou cesnecku...zapekane brambory jemne chuti...kapusticky v omacce z jadelu...holandsky nudlovy salat...kedlubny na cesneku a testoviny s lososem ve smetane...:-*:-*:-* vzdy se tesim na nove recepty...jo a ja taky mela znalost azbuky jako povinny predmet ve skole...;-)...podle profilu jsem o 17 mesicu starsi nez ty...;-):-D:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Reny2: Moc děkuji za zajímavý komentář:yes:. Já jsem o těch tyčinkách také leccos slyšela a četla...ale když mě to fakt chutná...:-8 To víš, krabí maso je krabí maso, budeš to mít opravdu luxusní...:-p Máma mi často vyprávěla o chatce za 5 Kčs, jak si pochutnávali za levný peníz... Jednou jsem ji zahlédla v prodejně ruských specialit na Žižkově (jsem z generace ovládající azbuku) a nad cenou mi spadla čelist (něco přes 400,- za konzervu cca 100g). To si asi opravdu nekoupím...chjo.

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    mno...Elizo...recept jako takovy je super zalezitost,az na to surimi...V jednom z komentaru je nazyvas i "krabimi tycinkami" ... tento produkt,ovsem s krabem nema spolecneho vubec nic...:-(( a i tech ryb je tam jen 32% a to se jedna jeste o separovane maso,cili odpad,ktery by se jinak vyhodil...a z Ecek,kterych je tam celkem 6 je pouze E-160 zdravi neskodlive....ale jak uz rikam,jsi vytecna kucharka,recept je taky moc povedeny a zarazuji jej do poradi na vyzkouseni....ja vsak misto tech surimi pouziju krabi maso...pak to bude uplne luxusni...jo a z neregi bych si taky pramalo delala...:-p... a kdo ma zajem si precist co to vlastne surimi jsou a co v nich vse je za sr...ky,tak treba zde: http://skramlikova.wordpress.com/2011/05/17/surimi-tajemstvi-krabich-tycinek/
    pak uz je na kazdem,zda i potom bude surimi pouzivat ci nikoliv...ja je od te doby,co se zajimam o slozeni potravin uplne vyradila ;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc hezký recept. Surimi používám málo, ale sem tam ano. A je mi fuk, že to někdo nejí. Někdo nepoužívá masox, já ano. Každý by se měl řídit tím, co mu chutná.;-):yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Eliza: Jako neplodna chudinka, stravujici se buh vi cim, bych odmenila Vas komentar z 10.9.2013, za "nejlepsi", co jsem letos cetla. O receptu se radeji vyjadrovat nebudu. Vlastne ano, surimi tycinky tez mohu, ale snazim se jim vyhybat, neb opravdu je to neco, co osobne nazyvam "svindl potravinou", chutove OK, nutricne nula. Co se tyce jejich tepelne upravy ve Vasem receptu, skoda parmazanu, smetany a vlastne i tech brambor.

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    To je krása :yes: - takhle dělat brambory by mě nenapadlo! Myslím, že by to bylo dobré i s uzeným tofu a další bezmasé jídlo by bylo na světě, ony, myslím, ty surimi taky nemají nijak výraznou chuť. Tak uvidíme... Bezva!:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dělávám surimi se zeleninou a hermelínem, někde tu mám možná recept. Tohle by mi taky chutnalo, umíš to krásně nafotit :yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    +4 to bude mooooc dobré :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Ivčo, také mám krabí tyčinky ráda a z neregi není potřeba si dělat těžkou hlavu...;-) Jsou to neplodné chudinky, které většinou nic nepředvedou a bůh ví, čím se stravují - kdyby psali recepty, nafotili výsledky a předvedli svoji údajně dokonalou kuchyni...tak to bychom jim třeba mohli dát za pravdu. Jenže to už by nebyli neregistrovaní...;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné, ňamkové, mne zde nedávno za ty surimi tyčinky napadla nějaká neregi....,já ale mám surimi moc ráda, na všechny způsoby:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: brambory s parmazánem zapečené krabí tyčinky zapečené brambory s parmezánem krabí tyčinky zapečené s brambory parmazánové brambory surimi tycinky zapecene luxusní zapečená krkovička luxusní zapečená krkovička zapečené surimi tyčinky brambory zapečené s krabími tyčinkami ruské zapečené brambory s tvarohem zapečené krabí tyčinky s bramborem brambory a surimi tycinky surimi tycinky co to je zapékaná krkovice s bramborem surimi s bramborem zapečené krabí tyčinky se zeleninou brambory zapečené se smetanou zapecene krabí tycinky s bramborem a smetanou filety zapecene na smetane/s brambory

Zapomněl/a jsem heslo