Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polníček

yanull yanull
Polníček

Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu, má křehké listy a dobře odolává mrazu. Obsahuje velké množství minerálních látek a vitamínů, hlavně vitamín C, kterého má více než citróny. Posiluje imunitu, krvetvorbu a látkovou výměnu. Používá se do salátů, může nahradit špenát, je vhodný i jako přísada do těstovin. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Adžika

Zrod tohoto koření hledejme na Kavkazu (Gruzie), dodnes se tam používá jako pasta a hořčice. Adžika… Číst dál

Agar

Agar je sypký prášek, polysacharid, s velkou želírovací schopností. Vyrábí se z mořských řas a v… Číst dál

Agáve

Je mnoho druhů agáve, této obdivuhodné sukulentní rostliny z čeledi chřestovitých. Některé mají… Číst dál

Agáve

Akawi

Akawi je bílý, slaný sýr, který pochází z města Arce. Uzavřený v plechovce v solném nálevu se… Číst dál

Al dente

Al dente  je italský výraz, který znamená uvařit na "skus" nebo na "zub". Používá se u těstovin,… Číst dál

Al dente

Alaburky

Alaburky jsou pražené sójové "buráky". Sójové boby se nejprve namočí, tím nabobtnají, poté se scedí… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Naposledy jste si prohlédli