Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Čekanka listová

Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a dovážejí se k nám z Holandska a Belgie. Jsou nahořklé, plné vlákniny a blahodárně působí na náš trávicí trakt. Čekankové puky se musí uchovávat ve tmě, jinak hořknou. Lze z nich připravit lahodný salát, např. v kombinaci s pomerančem.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Mungo

Mungo jsou malé fazolky s velkým přínosem do kuchyně, i pro naše zdraví. Neobejdou se bez nich žádné asijské restaurace. Používají se naklíčené a právě v klíčcích jsou obsaženy bohaté látky, důležité pro naše tělo. Co klíčí, v tom je život. Fazole mungo se mohou i vařit. Ve spojení s kroupami z nich lze připravit zdravý prejt, výhonky mají skvělé využití v salátech.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Polníček

Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu, má křehké listy a dobře odolává mrazu. Obsahuje velké množství minerálních látek a vitamínů, hlavně vitamín C, kterého má více než citróny. Posiluje imunitu, krvetvorbu a látkovou výměnu. Používá se do salátů, může nahradit špenát, je vhodný i jako přísada do těstovin. 

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům