Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taliáni

yanull yanull
Taliáni

Emanuel Uggè měl italský původ, ale narodil se v Praze. Byl aktivní v různých spolcích, ale proslavil se jako uzenář, který jako první začal vyrábět pivní pochoutky, které známe dnes jako taliány. Klasické taliány se vyráběly z mladého hovězího masa, ke kterému se přidávalo vepřové krční sádlo, popř. laloky. Vše bylo dochuceno kořením. Dnes se jejich výroba poněkud liší, tyto lahůdky se neudí, nýbrž pouze vaří.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Citronový pepř

Citronový pepř je vlastně směs tvořená černým mletým pepřem, citronovou kůrou, cukrem a solí. Toto… Číst dál

Cizrna

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál

Cizrna

Consommé

Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál

Consommé

Cornflakes

Cornflakes, kukuřičné lupínky, se v některých zemích podávají s mlékem k snídani. Do podoby, v jaké… Číst dál

Cornflakes

Créme fraiche

Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál

Croissant

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Balsamico

Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v… Číst dál

Balsamico

Naposledy jste si prohlédli