Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tzatziky [caciki]

yanull yanull

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se podávají tatziky jako příloha, jinde se servírují s chlebem jako samostatné jídlo. Jeho příprava je jednoduchá, z nastrouhané okurky se vymačká šťáva a přidá se k ní řecký jogurt, zakysaná smetana nebo jogurt, ochutí se solí, česnekem, koprem, olivovým olejem. Někdy se přidává citronová šťáva nebo máta. V horkých letních dnech je to velmi osvěžující pokrm. Našli bychom jej i na grilovacích akcích.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob.… Číst dál

Garden party

Garnáty

Garnáty jsou druhem mořských ráčků. Na rozdíl od humrů nemají vyvinutá klepeta. Garnát má šedé… Číst dál

Garnáty

Garnýrování

Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např.… Číst dál

Gazpacho

Gazpacho, španělská zeleninová polévka, pochází z Andalusie. Podává se studená, nejlépe vychlazená.… Číst dál

Gazpacho

Ghí

Již naše babičky používaly přepuštěné máslo, které nyní nazýváme ghí. Říká se mu elixír života a… Číst dál

Ghí

Glazování pečiva

Glazování pečiva znamená potření vytvarovaného pečiva před pečením. Glazujeme vejcem (pak upečeme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli