Nutriční hodnoty (Špenátové vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 854 kJ / 2 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 115,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,40 g |
| Tuky | 166,84 g |
| – nasycené | 80,84 g |
| – nenasycené | 65,68 g |
| –– mononenasycené | 55,90 g |
| –– polynenasycené | 9,78 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 2,42 g |
| Sodík | 3,01 g |
| Sůl | 7,68 g |
| Sacharidy | 69,32 g |
| – cukry | 18,52 g |
| ––– laktóza | 13,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mrazený špenát - roztopiť, nechať odkvapkať | Špenát mražený | 500 g |
| cca 80 - 100 g cca 80 - 100 g masla | Máslo kravské | 90 g |
| 2-2 2-2 strúčiky cesnaku | Česnek čerstvý | 140 g |
| (štipka muškátový kvet - kto má rád) | Muškát květ sušený | |
| soľ | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g strúhaný syr - napr. Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |