Nutriční hodnoty (Perníkový makovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 623 kJ / 8 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 127,75 g |
Tuky | 404,24 g |
– nasycené | 42,03 g |
– nenasycené | 322,85 g |
–– mononenasycené | 190,95 g |
–– polynenasycené | 131,90 g |
––– omega 3 | 21,26 g |
Vláknina | 71,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 528 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 1 132,05 g |
– cukry | 530,75 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrníčky 3 hrníčky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
2 hrníčky 2 hrníčky cukru krupice | Cukr bílý | 500 g |
1 hrníček 1 hrníček mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1 hrníček 1 hrníček mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 hrníček 1 hrníček oleje | Olej řepkový | 250 ml |
4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
trochu trochu krupičky na vysypání formy | Krupice pšeničná jemná |