Nutriční hodnoty (Bavorské červené zelí od Lemarti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 999 kJ / 2 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,93 g |
| Tuky | 67,33 g |
| – nasycené | 31,21 g |
| – nenasycené | 34,47 g |
| –– mononenasycené | 24,71 g |
| –– polynenasycené | 9,76 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 82,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 299,20 g |
| – cukry | 280,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka červeného zelí (1 kg) | Zelí červené čerstvé | 3000 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 60 g 60 g sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 125 ml 125 ml vody | Voda | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody (nebo bílého či červeného vína) | Voda | 36 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru (dle chuti) | Cukr bílý | 62.5 g |