Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 688 kJ / 3 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,30 g |
| Tuky | 51,92 g |
| – nasycené | 7,06 g |
| – nenasycené | 42,72 g |
| –– mononenasycené | 24,39 g |
| –– polynenasycené | 18,33 g |
| ––– omega 3 | 3,34 g |
| Vláknina | 49,98 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 8,30 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 574,49 g |
| – cukry | 33,22 g |
| ––– laktóza | 8,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 300 ml |
| 150 ml 150 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 150 g |
| 200 g 200 g šťouchaných brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 250 g 250 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2,5 lžičky 2,5 lžičky soli | Sůl mořská | 20 g |
| 4-8 g 4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce otrub | Otruby pšeničné | 15 g |
| hrst hrst ovesných vloček | Vločky ovesné |