Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 20 min 2 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Smažené 4 názory

Suroviny

Těsto:
120 g hladké mouky
200 ml mléka
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
2 vanilkové cukry
rozinky
špetka soli
máslo
cukr moučka na posypání
Navíc:
ovoce dle chuti
ořechy
ovocné pyré
šlehačka
zakysaná smetana s cukrem
panák alkoholu na flambování
trocha cukru a másla na karamel
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem nalila mléko a k němu jsem přidala žloutky. Vše jsem promíchala. Přidala jsem špetku soli a oba vanilkové cukry. Zamíchala jsem a postupně jsem přidávala mouku. Sypu ji postupně, abych neměla v těstě hrudky.

  2. Z bílků se špetkou soli jsem vyšlehala tuhý sníh, který jsem na dvakrát vmíchala do těsta.

  3. Na pánvi s vyšším okrajem jsem rozpustila máslo a přidala první polovinu těsta. Těsto jsem přiklopila a nechala asi minutu zatáhnout. Potom jsem ho posypala rozinkami. Můžete použít rozinky namočené v rumu. Opět přiklopím a nechám těsto ještě zatáhnout. Těsto rozdělím na čtvrtiny. Jednotlivé kousky otočím, nechám těsto zatáhnout i z druhé strany a pak ho natrhám na kousky. Trhanec přendám do misky s víkem, aby nevychladl.

  4. Na pánev nasypu trochu cukru a nechám ho zkaramelizovat. Jakmile cukr zhnědne, přidám trochu másla a nechám ho rozpustit. Poté na pánev nasypu hrušky. Promíchám a k hruškám na pánev vrátím zpět trhanec, který ještě krátce s hruškami prohřeji. Hotový dezert jsem přendala na talíř, zasypala moučkovým cukrem a vlašskými ořechy.

  5. Druhou část těsta jsem připravila stejně. Hotové těsto jsem natrhala, zasypala ho moučkovým cukrem a krátce prohřála, aby cukr zkaramelizoval. Poté jsem na pánev jsem nalila panáka višňovice a trhanec oflambovala. Dezert jsem na talíři dozdobila jahodami, borůvkami a zasypala moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 338 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    dvevtroube: Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • dvevtroube dvevtroube(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Těsto má konzistenci palačinkového a hrušky jsem dala čerstvé. Tady můžeš dát, co máš ráda. Jablka, hrušky, švestky, jahody, borůvky, mandle, vlašák... Nebo jen ovocné pyré. U receptu mám i videorecept, tak mrkni ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dopiš prosím do receptu, jakou konzistenci by mělo to těsto mít, aby to nebylo moc tekuté nebo husté, já to ještě nedělala, ale vypadá to báječně! Hezky prosím! Hrušky z kompotu, nebo čerstvé???

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Já trhanec také dělám, je moc dobrý, hlavně děti ho milují.

    Odpovědět

Tématické fráze: trhanec recept pernik muffiny recept na nejlepší muffiny nejlepší muffiny trhanec s rozinkami v rumu

Zapomněl/a jsem heslo