Nutriční hodnoty (Tarator)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 204 kJ / 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 6,30 g |
| – nasycené | 3,12 g |
| – nenasycené | 2,25 g |
| –– mononenasycené | 1,23 g |
| –– polynenasycené | 1,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
| – cukry | 29,10 g |
| ––– laktóza | 21,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200-400 g 200-400 g okurky salátové (jak kdo má rád - oloupat, nakrájet na drobné kostičky) | Okurka salátová čerstvá | 300 g |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| 400-500 ml 400-500 ml jogurtu bílého hustého (1 velký) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 450 ml |
| kopr drobně nakrájený | Kopr nať čerstvý | |
| česnek jemně utřený - podle chuti, lze i vynechat,kdo ho nemůže | Česnek čerstvý | |
| ořechy vlašské drobně nasekané, NE mleté (nemusíte použít, já je nedávám) | Vlašské ořechy |