Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jahodový dort ze Švédska)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie11 550 kJ /
2 761 kcal
Bílkoviny44,96 g
– z toho živočišné bílkoviny26,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,00 g
Tuky136,92 g
– nasycené84,00 g
– nenasycené43,50 g
–– mononenasycené37,78 g
–– polynenasycené5,72 g
––– omega 31,26 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 843 mg
Sůl2,78 g
Sacharidy334,40 g
– cukry195,60 g
––– laktóza12,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
180 g 180 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 180 g
180 g 180 g moučkového cukru Cukr bílý 180 g
1 plechovka 1 plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené) Jahody čerstvé
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 sáček 1 sáček kypřicího prášku Kypřící prášek 12 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
3 lžíce 3 lžíce vody Voda 54 ml
jahodový džem Marmeláda jahodová
Amaretto Amaretto
400 g 400 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 400 ml
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
cukr (dle chuti) Cukr bílý
čerstvé jahody Jahody čerstvé
máslo na vymazání formy Máslo kravské
mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.