Nutriční hodnoty (Jahodový dort ze Švédska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 11 550 kJ / 2 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
| Tuky | 136,92 g |
| – nasycené | 84,00 g |
| – nenasycené | 43,50 g |
| –– mononenasycené | 37,78 g |
| –– polynenasycené | 5,72 g |
| ––– omega 3 | 1,26 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 918 mg |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 2,78 g |
| Sacharidy | 334,40 g |
| – cukry | 195,60 g |
| ––– laktóza | 12,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 180 g 180 g moučkového cukru | Cukr bílý | 180 g |
| 1 plechovka 1 plechovka jahod (můžou být i čerstvé nebo mražené) | Jahody čerstvé | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 sáček 1 sáček kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| jahodový džem | Marmeláda jahodová | |
| Amaretto | Amaretto | |
| 400 g 400 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |