Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 314 kJ / 1 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,70 g |
Tuky | 7,03 g |
Vláknina | 10,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 255,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umícháme preferment a necháme ho 12 hodin pracovat.
Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme vodu a hladkou mouku, promísíme a necháme 30 minut odpočinout.
Pak přidáme zbytek vody se solí a ždibcem droždí a velmi dobře uhněteme těsto tak, aby se v něm droždí i sůl dobře rozptýlily. Krok 3: Těsto necháme vykynout v naolejované míse asi 1-2 hodiny, během kynutí ho naolejovanou (nebo namočenou) rukou 2x popřekládáme. Krok 4: Vykynuté těsto vyškrábneme na moukou posypaný stůl, pomocí stěrky ho 2-3x přeložíme - zarolujeme do jakéhosi závinu a ten nakrájíme na 8 řezů. Krok 5: Každý plátek těsta položíme na semolou posypaný stůl, posypeme ho semolou i svrchu a necháme nakynout. Zatím si nahřejeme troubu i s dlaždicí a starým plechem na dně trouby na 230-240 °C. Krok 6: Na plech s pečící fólií přeložíme nakynuté ciabattiny - ale obráceně - strana, kterou ležely na stole bude teď stranou horní. Krok 7: I s fólií je sešoupneme na nahřátou dlaždici, do plechu na dně trouby chrstneme cca 100 ml horké vody (vytvoří se pára, pozor na opaření), troubu rychle zavřeme a ciabattiny upečeme (20-25 minut).
Pak přidáme zbytek vody se solí a ždibcem droždí a velmi dobře uhněteme těsto tak, aby se v něm droždí i sůl dobře rozptýlily. Krok 3: Těsto necháme vykynout v naolejované míse asi 1-2 hodiny, během kynutí ho naolejovanou (nebo namočenou) rukou 2x popřekládáme. Krok 4: Vykynuté těsto vyškrábneme na moukou posypaný stůl, pomocí stěrky ho 2-3x přeložíme - zarolujeme do jakéhosi závinu a ten nakrájíme na 8 řezů. Krok 5: Každý plátek těsta položíme na semolou posypaný stůl, posypeme ho semolou i svrchu a necháme nakynout. Zatím si nahřejeme troubu i s dlaždicí a starým plechem na dně trouby na 230-240 °C. Krok 6: Na plech s pečící fólií přeložíme nakynuté ciabattiny - ale obráceně - strana, kterou ležely na stole bude teď stranou horní. Krok 7: I s fólií je sešoupneme na nahřátou dlaždici, do plechu na dně trouby chrstneme cca 100 ml horké vody (vytvoří se pára, pozor na opaření), troubu rychle zavřeme a ciabattiny upečeme (20-25 minut).
Zveřejněno 25. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabattine
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDAA
Moje poznámka
Ciabattine
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDAA
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
sýrové tyčinky
Suroviny:
voda,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
sůl,
voda,
droždí čerstvé
Komentáře (8)