Nutriční hodnoty (Pražské koláče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 31 128 kJ / 7 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,64 g |
| Tuky | 404,74 g |
| – nasycené | 162,71 g |
| – nenasycené | 224,79 g |
| –– mononenasycené | 172,99 g |
| –– polynenasycené | 51,80 g |
| ––– omega 3 | 13,75 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 816,84 g |
| – cukry | 338,85 g |
| ––– laktóza | 63,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 1 1 vejce na potření povrchu | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| cukr | Cukr bílý | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice (do 1/3 drobenky) | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 4 4 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 160 g |
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| rum | Rum |