Nutriční hodnoty (Cibulová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 933 kJ / 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 69,91 g |
| – nasycené | 37,53 g |
| – nenasycené | 31,30 g |
| –– mononenasycené | 24,25 g |
| –– polynenasycené | 7,06 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 1,53 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 31,08 g |
| – cukry | 21,75 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g cibule | Cibule čerstvá | 750 g |
| 80 g 80 g másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 80 g |
| 1 l 1 l masového vývaru (nebo vývaru z kostí) | Vývar masový | 1000 ml |
| 90 ml 90 ml bílého vína (nemusí být) | Víno bílé suché | 90 ml |
| 1/2 1/2 veky (nebo bílého chleba) | Veka | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla (na opečení veky) | Máslo kravské | 20 g |
| 150 g 150 g strouhaného sýra (podle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky provensálského koření | Provensálské koření | 7.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |