Nutriční hodnoty (Jelení guláš podle Jirky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 745 kJ / 2 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 212,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 128,39 g |
| – nasycené | 64,44 g |
| – nenasycené | 59,04 g |
| –– mononenasycené | 47,96 g |
| –– polynenasycené | 11,08 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 10,36 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
| – cukry | 8,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g jeleního masa | Jelení kýta | 1000 g |
| 100 g 100 g sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 velké lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| kůra ze 1/4 kůra ze 1/4 citronu | Citrón čerstvý | 22.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| gulášové koření | Koření Argentina | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 100 ml 100 ml octa | Ocet lihový | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |