Nutriční hodnoty (Jelení guláš podle Jirky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 745 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 212,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 128,39 g |
– nasycené | 64,44 g |
– nenasycené | 59,04 g |
–– mononenasycené | 47,96 g |
–– polynenasycené | 11,08 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 10,36 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 16,80 g |
– cukry | 8,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g jelení maso | Jelení kýta | 1000 g |
10 dkg 10 dkg sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
slanina | Špek | |
2 2 velké lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | |
rajský protlak | Protlak rajčatový | |
sůl | Sůl mořská | |
gulášové koření | Koření Argentina | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
vývar | Vývar hovězí |