Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jelení guláš podle Jirky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie8 745 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny214,80 g
– z toho živočišné bílkoviny212,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,80 g
Tuky128,39 g
– nasycené64,44 g
– nenasycené59,04 g
–– mononenasycené47,96 g
–– polynenasycené11,08 g
––– omega 30,50 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 626 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy16,80 g
– cukry8,68 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1000 g 1000 g jeleního masa Jelení kýta 1000 g
100 g 100 g sádla Sádlo vepřové 100 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 velké lžíce sladké papriky Paprika červená sušená
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
1 lžička 1 lžička kmínu Kmín 5 g
kůra ze 1/4 kůra ze 1/4 citronu Citrón čerstvý 22.5 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
vývar (dle potřeby) Vývar masový
sůl Sůl mořská
gulášové koření Koření Argentina
majoránka Majoránka sušená
500 ml 500 ml vody Voda 500 ml
100 ml 100 ml octa Ocet lihový 100 ml
1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice Hořčice plnotučná 5 g
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.