Nutriční hodnoty (Kotlík albánský)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 896 kJ / 1 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,36 g |
| Tuky | 55,54 g |
| – nasycené | 30,57 g |
| – nenasycené | 19,98 g |
| –– mononenasycené | 16,02 g |
| –– polynenasycené | 3,96 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 27,95 g |
| Cholesterol | 339 mg |
| Sodík | 2,78 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 181,20 g |
| – cukry | 33,20 g |
| ––– laktóza | 7,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g jehněčího masa | Jehněčí kýta | 250 g |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| kořen petrželi | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100 g 100 g kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 100 g |
| 150 g 150 g špenátu | Špenát čerstvý | 150 g |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový |