Nutriční hodnoty (Osvěžující dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 367 kJ / 7 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,63 g |
| Tuky | 297,74 g |
| – nasycené | 27,78 g |
| – nenasycené | 247,00 g |
| –– mononenasycené | 170,45 g |
| –– polynenasycené | 76,55 g |
| ––– omega 3 | 21,49 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 689 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 901,15 g |
| – cukry | 293,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 hrneček 1 hrneček cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek minerálky | Voda minerální | 250 ml |
| 3,5 hrnku 3,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 875 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 plechovky 3 plechovky broskví po 450 g | Dužina broskve čerstvá | |
| 4 balíčky 4 balíčky dortového želé | Želatina cukrářská | 40 g |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| voda | Voda |