Nutriční hodnoty (Finské brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 468 kJ / 3 697 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 268,85 g |
| – nasycené | 164,78 g |
| – nenasycené | 96,88 g |
| –– mononenasycené | 88,08 g |
| –– polynenasycené | 8,80 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 964 mg |
| Sodík | 4,72 g |
| Sůl | 11,25 g |
| Sacharidy | 180,25 g |
| – cukry | 28,25 g |
| ––– laktóza | 18,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 5 krajíců 5 krajíců chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 250 g 250 g másla (můžete dát ani ne 1/2, ale v receptu je opravdu tolik) | Máslo kravské | 250 g |
| 250 g 250 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
| 250 g 250 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
| kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |