Pomalu pečené kuře

Jan Hora Kuchař: Jan Hora

Doba přípravy: 20 hodin 4 porce Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

3 litry studené pitné vody
150 g hrubozrnné soli
1,5 kg kuře(kukuřičné skupina A)
Country koření (Zlaté kuře)
125g másla pokojové teploty
voda na podlití
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu.

  2. Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme sůl a důkladně promícháme.

  3. Očištěné kuře vložíme do hrnce s roztokem a necháme přikryté nebo zabalené v lednici po dobu nejméně čtrnácti hodin.

  4. Rozehřejeme troubu s horkovzduchem na 90°C.

  5. Poté kuře vyjmeme z láku a dobře osušíme papírovými utěrkami.

  6. Rozpuštěné máslo smícháme s kořením a celé kuře bohatě potřeme.

  7. Kuře pečeme odkryté v pekáči minimálně 5 hodin, a to za občasného podlévání.

  8. Vyjmeme kuře, omáčku slijeme do kastrůlku a vypečeme na šťávu.

  9. Kuře vrátíme do pekáče a pečeme po obou stranách dozlatova při 240°C cca 20 minut. Kuře při dopékání poléváme hotovým sosem.

  10. Hotové kuře necháme 30 minut odpočinout na talíři, přikryté alobalem.

Poznámka

Záleží na kvalitě,velikosti a struktuře masa a také chuti koření.

Nyní je k dispozici další recept steakové hranolky dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečené kuře

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    Prpcek: Díky za pochvalu :yes:

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Tomuto receptu jsem moc nevěřil, ale přesto jsem si ho uložil. Rád zkouším nové věci. Až dnes jsem odzkoušel. Milý Honzíku (promiň, že tykám), takto dobré kuřátko jsem ještě (nerad to říkám) nejspíš nejedl. PS: S Honzíkem Horou nejsme v žádném příbuzenském vztahu.
    Jeho bramborové hranolky, které jsem také odzkoučel, jsou také vynikající. Oba recepty si zaslouží mnohem více "bodíků", protože jsou opravdu dobré, ale na tomto fóru se bohužel hodnotí podle něčeho úplně jiného. Samozřejmě, že rád přidávám za vynikající recept bodík, ale mrzí mě, že tak dobrý recept (oproti jiným, nereceptům na tomto fóru), není správně ohodnocen.) :yes:

    Odpovědět

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    zapletalíková: :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zapletalíková: vôbec to nemusí byť drahšie:-) Spotreba energie závisí nielen od dĺžky pečenia, ale aj od energetickej triedy rúry a teploty v rúre. Ak je rúra energetickej triedy A+, už táto skutočnosť zabezpečí o 20-25% nižšiu spotrebu elektriny ako energ. trieda A. Pritom môžem mať aj energetickú rúru A++, A+++, kde je úspora ešte väčšia.
    Priemerná spotreba energie, za jednu hodinu pri 200 °C, je približne 0,90 kWh. Ak znížime taplotu len o 20°C, teda na 180°C, znížime spotrebu energie o 0,10 kWh. Úspora energie bude takmer 10%. A čo, ak je tá teplota iba 90°C ? Úspora energie bude oveľa väčšia. Takže nemáte pravdu, spotreba energie pri 200°C a 90°C je podstatne rozdielna. ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    spagetka:jojo na pomaláč nedám dopustit:yes:můj nejoblíbenější hrnec v kuchyni:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    mika59: Rozhodně, taky takovéto pokrmy dělám v pomaláčku, je to vynikající, šťavnaté :yes::yes::yes:
    Pomaláček má výhodu úspory energie a tedy i peněz

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    A ještě se zeptám mám pomaláč,v tom to asi taky může být skvělé :-p

    Odpovědět

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    mika59: Bude to supr držím palce a nechte si chutnat ;-)

    Odpovědět

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    zapletalíková: Jednou za čas BOOMBA :-p

    Odpovědět

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    :yes:mika59:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Jan Hora: a dám vědět :-K

    Odpovědět

  • zapletalíková zapletalíková(neregistrovaný)

    No jo, ale pět hodin? To bude dražší než v Excelsior hotel's ....

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    no už se těším v sobotu bude degustace :-)):-K

    Odpovědět

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    Jan Hora: mika59 Velká paráda :yes:

    Odpovědět

  • Jan Hora Jan Hora(autorka receptu)

    Jan Hora: toto kuře je nejšťavnatější jaké jsem kdy měl :yes: lopatkové kosti odstaňuji kvůli vzhledu při servírování a také když chci kuře naplnit ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pomalu pecene kure pomalu pečené kuře recept pečené kuře kuře pečené pomalu pomalu pečené kuřecí stehna kuře pomalu pečené pomalu pečená kuřecí stehna pečené kuře teplota pomalu pečené kuřecí stehno pomalu pečená kure pečené kukuřičné kuře nejlepší pomalu pečené kuře kukuricne kure recept na pomalu pečené kuře pečené kuře recept pečení kuřete teplota pečení kuřete teplota při jaké teplotě péct kuře teplota pečení kuřete teplota pečení kuřete