Nutriční hodnoty (Maďarský guláš z hovězího masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 000 kJ / 1 195 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,27 g |
| Tuky | 13,97 g |
| – nasycené | 6,07 g |
| – nenasycené | 6,29 g |
| –– mononenasycené | 5,56 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 34,20 g |
| – cukry | 24,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa kližka | Hovězí kýta | 1000 g |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 2 2 polévkové lžíce sádla (olej) | Sádlo vepřové | |
| 3 3 polévkové lžíce papriky maďarské | Paprika sladká | |
| trochu trochu kmínu | Kmín | |
| česnek dle chuti | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| beraní rohy sterilované | Paprika zelená sterilovaná | |
| 150 g 150 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 150 g |
| 1 1 polévková lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| chilli dle chuti | Chilli paprička sušená | |
| Masox | Bujón hovězí | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| voda na zahuštění | Voda |