Nutriční hodnoty (Rýžovo-jablečná pochoutka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 888 kJ / 3 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,20 g |
| Tuky | 110,04 g |
| – nasycené | 45,17 g |
| – nenasycené | 53,10 g |
| –– mononenasycené | 26,27 g |
| –– polynenasycené | 26,84 g |
| ––– omega 3 | 4,26 g |
| Vláknina | 30,23 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 493,13 g |
| – cukry | 107,19 g |
| ––– laktóza | 24,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže | Rýže bílá | 400 g |
| 8 8 hřebíčků (nejlépe vložit do čajového sítka) | Hřebíček | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| 60 g 60 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g nahrubo posekaných ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 700 g 700 g nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 700 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| piškoty | Piškoty | |
| rum nebo vaječný koňak – může se vynechat | Rum | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| rostlinná šlehačka Cremefine | Rostlinná šlehačka | |
| kakao | Kakao prášek | |
| ořechy na vysypání formy | Vlašské ořechy |