Nutriční hodnoty (Jahodové řezy s želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 281 kJ / 5 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,16 g |
| Tuky | 306,86 g |
| – nasycené | 121,34 g |
| – nenasycené | 169,19 g |
| –– mononenasycené | 132,75 g |
| –– polynenasycené | 36,44 g |
| ––– omega 3 | 9,73 g |
| Vláknina | 7,90 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 470 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 575,70 g |
| – cukry | 356,60 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 10 lžic 10 lžic vlažné vody | Voda | 180 ml |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| 1-2 sáčky 1-2 sáčky červené dortové želatiny | Želatina cukrářská | |
| 1 1 jahodový kompot | Jahody zavařené | |
| 1 1 vanilkový pudink (nebo jahodový) | Puding v prášku | 40 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| máta | Máta peprná list čerstvá |