Dobrá frankfurtská polévka

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Polévky 10 názorů

Suroviny

20 g sádla
1 střední cibule
4 nožičky (150 g) vídeňských párků
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce mleté sladké papriky
2 větší stroužky česneku
1 litr hovězího vývaru
3 střední brambory (cca 300 g)
sůl, pepř
1 lžíce sušené majoránky
čerstvá bazalka
čerstvá pažitka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Párky nakrájejte na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

  2. V hrnci rozpalte sádlo, snižte trochu plamen a restujte cibulku dozlatova. Poté přihoďte párky a za stálého míchání rovnoměrně opečte. Zaprašte moukou a minutu restujte. Pak přihoďte papriku a opět restujte asi minutu.

  3. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnce, promíchejte a nechte rozvonět. Poté do hrnce přilijte všechen vývar a směs rozmíchejte dohladka (v polévce by neměly být hrudky).

  4. Osolte, opepřete, přiveďte k varu, přihoďte brambory, zakryjte poklicí a vařte 15–20 minut. Na konci přidejte majoránku, bazalku, pažitku, nechte asi minutu prohřát a můžete servírovat.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dobrá frankfurtská polévka

  • gillan63 gillan63

    To je zajímavé, že se tu pořád píše o respektu na svůj názor. Já když jsem se kdysi zmínil o receptu ,že nemohu nikde sehnat ingredienci k danému receptu, tak se tu na mě sesypali jako saně. Div, že mě neukamenovaly jaký, že jsem to nýmand. To bylo respektu panečku...Je vidět ,že tu mají zastání jen vámi vybraní jedinci. V tomto případě se casino omlouvám ....myslel jsem ,že ta otázka byla ironie....ale za ostatním si stojím.:-((

    Odpovědět

  • zizala zizala

    gillan63: Lenunka psala o respektu k diskutujícím. Každý má právo na názor a diskuze pod receptem, pokud se k němu vztahuje, k tomu slouží.:-8

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Respektu ? Právě, že já k lidem co sem dávají recepty respekt mám a velký . Přečtěte si pár casinových příspěvků co se vaření týče a z 99 % se mu něco nelíbí jen já já já vařím nejlépe.. Tu má problém s masem ,tu s kořením ,tu s bujonem atd. Proto jsem se ozval nic víc. :-// Ať si vaří každý podle svého gusta a nebudu někoho pořád umravňovat co si má dát do jídla. Pokud se mi recept nelíbí obejdu ho a jdu na jiný. :-//

    Odpovědět

  • casino casino

    Jurgen.k:
    Bazalku mám tuze rád :yes:
    Pamatuji doby, že když si ji jeden sám nevypěstoval, tak si k ní ani nečuchl ;-(
    Je sice hodně hodin, ale to mi nebrání nandat si tvarohu (mozzarella se doma nenalézá), posolit, natrhat toho zeleného, bohatě polít EVOO a s tvrdým chlebem..., tak to je "maso":yes: I bez rajčat :-D

    Simona Skolakova:
    No, to máte jako s tou oprátkou na krku:
    Lépe setrvat v blažené nevědomosti, nežli krutou poznati realitu :-8

    Edit
    bofinka: Lenunka:
    Díky:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    gillan63: pokud jsem si všimla, tak casino nepsal, že neví co je bazalka. Chtělo by to trochu respektu k ostatním diskutujícím, co myslíte? ;-)

    bofinka: asi tak, já mám bazalku nějak propojenou s rajčaty, tohle je gulášové, také bych asi nepřidávala, nebo bych vyzkoušela na jedné porci :-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Simona Skolakova: Proti osobnimu gustu, mate pravdu, zadny disputat.
    Ale majoranku s bazalkou nejak nemohu dat do kupy . . . .
    Kmin, petrzelku, chilli bych tam videla velmi dobre, bazalku ne.
    Kdyz polevku (chutove) "zaradim", je tak nejak "do gulase" a pripadne v nem bych tez bazalku nemusela.

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    No bazalka casino, nevíte co je to bazalka ? Najděte si jí na internetu. A jestli jen prudíte opět jako vždy, tak si jí tam nedávejte a dejte si tam třeba pampelišku. :-//:-//:-//

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No já bych tak negativní nebyla,už jste to vyzkoušeli?????;-)hmmmmm,no někdy člověk si myslí a když vyzkouší,tak může změnit názor;-)co vy na to????;-)

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    casino: :-) ano bazalka a dává tomu příjemnou chut :yes::-8

    Odpovědět

  • casino casino

    Bazalka? 8-(

    Odpovědět

Tématické fráze: frankfurtská polévka práva frankfurtská polévka frankfurtská polévka bez vyvaru frankfurtská polévka recept recept na frankfurtskou polevku polévky frankfurtska polévka z mletého masa

Zapomněl/a jsem heslo