Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou. Výborná a snadná kořeněná polévka je na světě.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 139 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny46,80 g
Tuky61,91 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 1,39 g
Sůl3,20 g
Sacharidy112,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a restujeme na něm cibulku dozlatova. Krok 3: Poté přidáme nakrájené párky a za stálého míchání rovnoměrně opečeme. Zaprášíme lžící mouky a minutu restujeme. Pak přidáme papriku a opět opékáme asi minutu. Krok 4: Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce, promícháme a necháme rozvonět. Poté do hrnce přilijeme všechen vývar a směs rozmícháme dohladka (v polévce by neměly být hrudky). Krok 5: Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme brambory, zakryjeme poklicí a vaříme 15–20 minut. Krok 6: Na konci přidáme majoránku, bazalku, pažitku a necháme asi minutu prohřát. Poté můžeme servírovat.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 27. 2. 2019

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBZ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBZ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Kookina: Je to podobné a někdo to nerozlišuje. Ale gulášovka se dělá z hovězího masa a chutě polévek jsou rozdílné.

Kookina: tak pro mě né,ale akorát ty vídeňské párky mi trošku překvapily já bych dala ty debrecínské;-):-K

Krásný, ale pro mě to je prostě taková gulášovka :-*

Super recept, polévka byla výborná - moc chutnala dětem, jen se po ní zaprášilo. Budu vařit jen tuto. :yes:

Super receptík.:yes:

Zkoušel jsem několik frankfurtských a tahle je jasně nejlepší a nejjednodušší. Chutná, levná, rychlá a člověk nemusí nakupovat - kromě párků mám vždy všechno doma a většinu surovin ze zahrádky. Za mě paráda a rozhodně dávám bod.:yes:

Edit:
Bazalka: bazalku nemám rád vůbec (třeba když to někde dávají na pizzu, vyžádám si to bez ní :-D ), takže vařím bez a je to i tak výborné. Věřím tomu, že kdo má bazalku rád, tady si pošmákne.
Vzhledem k tomu, že máme doma rádi pálivé, přidám tam vždycky i nějakou papričku. Nemá to chybu a k polévce to luxusně sedne.

To je zajímavé, že se tu pořád píše o respektu na svůj názor. Já když jsem se kdysi zmínil o receptu ,že nemohu nikde sehnat ingredienci k danému receptu, tak se tu na mě sesypali jako saně. Div, že mě neukamenovaly jaký, že jsem to nýmand. To bylo respektu panečku...Je vidět ,že tu mají zastání jen vámi vybraní jedinci. V tomto případě se casino omlouvám ....myslel jsem ,že ta otázka byla ironie....ale za ostatním si stojím.:-((

Respektu ? Právě, že já k lidem co sem dávají recepty respekt mám a velký . Přečtěte si pár casinových příspěvků co se vaření týče a z 99 % se mu něco nelíbí jen já já já vařím nejlépe.. Tu má problém s masem ,tu s kořením ,tu s bujonem atd. Proto jsem se ozval nic víc. :-// Ať si vaří každý podle svého gusta a nebudu někoho pořád umravňovat co si má dát do jídla. Pokud se mi recept nelíbí obejdu ho a jdu na jiný. :-//

gillan63: Lenunka psala o respektu k diskutujícím. Každý má právo na názor a diskuze pod receptem, pokud se k němu vztahuje, k tomu slouží.:-8

No bazalka casino, nevíte co je to bazalka ? Najděte si jí na internetu. A jestli jen prudíte opět jako vždy, tak si jí tam nedávejte a dejte si tam třeba pampelišku. :-//:-//:-//

gillan63: pokud jsem si všimla, tak casino nepsal, že neví co je bazalka. Chtělo by to trochu respektu k ostatním diskutujícím, co myslíte? ;-)

bofinka: asi tak, já mám bazalku nějak propojenou s rajčaty, tohle je gulášové, také bych asi nepřidávala, nebo bych vyzkoušela na jedné porci :-K

No já bych tak negativní nebyla,už jste to vyzkoušeli?????;-)hmmmmm,no někdy člověk si myslí a když vyzkouší,tak může změnit názor;-)co vy na to????;-)

Jurgen.k:
Bazalku mám tuze rád :yes:
Pamatuji doby, že když si ji jeden sám nevypěstoval, tak si k ní ani nečuchl ;-(
Je sice hodně hodin, ale to mi nebrání nandat si tvarohu (mozzarella se doma nenalézá), posolit, natrhat toho zeleného, bohatě polít EVOO a s tvrdým chlebem..., tak to je "maso":yes: I bez rajčat :-D

Simona Skolakova:
No, to máte jako s tou oprátkou na krku:
Lépe setrvat v blažené nevědomosti, nežli krutou poznati realitu :-8

Edit
bofinka: Lenunka:
Díky:-)

Zobrazit starší odpověď

Bazalka? 8-(

casino: :-) ano bazalka a dává tomu příjemnou chut :yes::-8

Tématické fráze:
frankfurtská polévka, frankfurtská polévka recept, dobré polévky, práva frankfurtská polévka, recept na frankfurtskou polevku, dobra polevka, polévky recepty, recept frankfurtská polévka, frankfurtska polévka z mletého masa, frankfurtská polévka recepty, polévka frankfurtská, frankfurtská polévka bez vyvaru, frankfurtská polévka recept z mletého masa, frankfurtská polévka s z mletého masa, polévky dobré, recepty frankfurtska polévka, recept na dobrou frankfurtskou polévku, frankfurtská polévka top recepty, frankfurtská polévka-recept, recept na frankfurtskou polévka

Suroviny:
sádlo, cibule, párky vídeňské, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, vývar hovězí, brambory, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, bazalka čerstvá, pažitka

Přidat fotografie receptu