Nutriční hodnoty (Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 463 kJ / 2 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 177,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,29 g |
| Tuky | 143,98 g |
| – nasycené | 71,70 g |
| – nenasycené | 54,33 g |
| –– mononenasycené | 45,45 g |
| –– polynenasycené | 8,87 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 44,70 g |
| Cholesterol | 560 mg |
| Sodík | 6,45 g |
| Sůl | 15,20 g |
| Sacharidy | 228,20 g |
| – cukry | 43,50 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g uzené krkovičky | Vepřová krkovice uzená | 500 g |
| 200 g 200 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 10 stroužků 10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 4 větvičky 4 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| hrst hrst bazalky | Bazalka čerstvá | |
| menší svazek svazek pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 1 stonek 1 stonek zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |