Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový džem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Zásoba marmelád a džemů se vždy hodí a obzvláště ty červené mají děti nejradši. Vyzkoušejte tento jednoduchý návod na malinový džem a uchovejte si tak kousek léta i na zimní měsíce.

Suroviny pro 1 dávka

6 skleniček po 200 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 274 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny12,20 g
Tuky6,00 g
Vláknina64,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy855,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a očištěné maliny rozvaříme, přidáme cukr a vaříme asi 15 minut. Krok 2: Provedeme zkoušku tuhnutí. Kápneme kapku džemu na studený porcelánový talířek a když nesteče, je hotovo. Krok 3: Přidáme kyselinu citronovou a krátce povaříme. Sebereme případnou pěnu. Krok 4: Hotový džem plníme do čistých sklenic, kterým důkladně otřeme hrdlo a pevně zavíčkujeme čistými víčky. Krok 5: Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Dále nezavařujeme.

TIP: Maliny v kuchyni

Zveřejněno 2. 7. 2011

Poznámka autorky spagetka

Kdo nemá rád v džemu pecičky, může rozvařené maliny propasírovat přes sítko a poté pokračovat v receptu dle postupu.

Jedná se o rodinný recept mého dětství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9V1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9V1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

rýchly postup, ostane výborná chuť malín

Zdena z JM: vsechno lepidlo jde dolu, staci pomazat olejem, vzdy ze vseho odeslo, nikdo neveril ...

Helena: No existuje jednoducha finta. odmocit strhnout a kdyz zustane lepidlo tak se da snadno sundat olejem, pomazat sklenici a uvidite jak to krasne pusti dolu, pak jen odmastit a sklinka je jak nova.

nevím co dělám špatně, je to pořád řídké :(

hosta:
Už jsem nestihl doplnit, že mi hlava nebere formulaci: "750 g cukru krystal (nebo dnes 500 g želírovacího cukru" :-O
Kaill:
Nebo vařit déle, tak jako kdysi:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Strašně moc nesnáším nálepky na skleničkách, je to nechutné a zvláště pak že etikety jdou dobře dolů a když né, a zbyde na skle matlavý a lepivý film tak je možné použít čistící prášek a oškrabat pečlivě nožem.

Kazi:KL = kávová lyžička ;-)

Co prosím znamená zkratka KL?:-?

Zdena z JM: Zdeni, já tě chápu, ale fakt je to dle každého. Je sice fakt, že tím, že si dávám práci s vypařováním a vymýváním sklenic, abych do zavařenin nemusela dávat žádné přípravky proti plísním, tak se mi původní nálepky odmočí samy, ale nikoho za to neodsuzuju, je to malicherné. Ale na druhou stranu je pravda, že se dají vyrobit krásné etikety i na PC, ale ne každý na to má čas a chuť.
Moje babička i mamka to popisovaly vždy svým nádherným rukopisem, na to já nemám, vždycky naplácnu nálepku s názvem a rokem, žádná ozdoba to teda není :-8:-8:-8

No já se přiznám,že staré etikety na skleničkách s domácími zavařeninami přímo nesnáším:-O.Připadá mi to,jako kdyby ty skleničky nebyly pořádně umyté.Ale je to samozřejmě každého věc.:-))Já skleničky třeba klidně i na hodku ponořím do vody a pak jdou etikety krásně stáhnout.Skleničky od "Helmans" rovnou vyhazuju.Z těch to lepidlo nedostanete.:no:

niniki: nezáleží na etiketách ale na obsahu a ten je dokonalý, jako v životě nezáleží na vnějším vzhledu člověka, ale na jeho charakteru.:yes:

Nechapu, ze kdyz si da nekdo tolik prace s takovou dobrotou, tak neodstrani etikety ze sklenicek :(

Rebi, no to mi povídej :-O:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

spagi:-)hlásím hotovo,tedy zčásti,další várka malin na mě ještě čeká:-8
já,resp.manžel,odšťavnil maliny v Božce:-D-Bosch robotu:-D,takže tam nejsou zrníčka,dala jsem i želírovací i "normální"cukr;-)
no,je to dobrota,co ti mám povídat:-8:-p:yes:
posílám ti bod,foto:-Kale marmošku nedám,sama mám málo:-8:-D:-D:-D:yes:

Bibinka::yes:jooo, Bibi, ostrost perfektní! I když ten džem přes tu kytku + nálepky na skleničkách je méně výrazný....

spagetka:Špagi, stále sbírám, budu dělat ještě šťávu;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
malinový jam, malinová marmeláda, rybízovo malinová marmeláda, domácí malinová marmeláda, marmeláda z malin recept, malinovo rybízová marmeláda, malinová marmeláda recept, malinový lekvár, recept na malinový jam, malinová marmeláda bez zrníček, domácí marmeláda z malin, recept marmeláda z malin, malinová zavařenina, malinový marmeláda, marmeláda z malin, domácí malinová marmeláda recept, rybízovomalinová marmeláda, recept na marmeladu z malin, rybízový džem recept, malinovy jam recept

Suroviny:
maliny, cukr krystal, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu