Malinový džem
Zásoba marmelád a džemů se hodí vždycky. A ty červené mají obzvlášť děti rády. Vyzkoušejte tento jednoduchý návod na malinový džem, kdy maliny rozvaříme s cukrem a zakonzervujeme s kyselinou citronovou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 274 kJ / 3 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 64,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 855,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo chce, může rozvařené maliny ještě přes sítko přepasírovat, pak přidat cukr a vařit.
Rodinný recept mého dětství.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2023 12:33
rýchly postup, ostane výborná chuť malín
10. 8. 2022 10:00
Zdena z JM: vsechno lepidlo jde dolu, staci pomazat olejem, vzdy ze vseho odeslo, nikdo neveril ...
10. 8. 2022 09:59
Helena: No existuje jednoducha finta. odmocit strhnout a kdyz zustane lepidlo tak se da snadno sundat olejem, pomazat sklenici a uvidite jak to krasne pusti dolu, pak jen odmastit a sklinka je jak nova.
27. 6. 2018 13:59
hosta:
Už jsem nestihl doplnit, že mi hlava nebere formulaci: "750 g cukru krystal (nebo dnes 500 g želírovacího cukru"
Kaill:
Nebo vařit déle, tak jako kdysi
Už jsem nestihl doplnit, že mi hlava nebere formulaci: "750 g cukru krystal (nebo dnes 500 g želírovacího cukru"
Kaill:
Nebo vařit déle, tak jako kdysi
27. 6. 2018 13:56
Kaill: pokud jsi nepoužil želírovací cukr, tak je to pravděpodobné - zkus nastrouhat na jemno dvě kyselejší jablka a povařit s nimi.
27. 6. 2018 13:53
Kaill:
Zkuste už při vaření přidat citronovou šťávu
Zkuste už při vaření přidat citronovou šťávu
27. 6. 2018 13:03
nevím co dělám špatně, je to pořád řídké :(
28. 6. 2015 07:21
Strašně moc nesnáším nálepky na skleničkách, je to nechutné a zvláště pak že etikety jdou dobře dolů a když né, a zbyde na skle matlavý a lepivý film tak je možné použít čistící prášek a oškrabat pečlivě nožem.
5. 7. 2014 21:08
Kazi:KL = kávová lyžička
5. 7. 2014 20:50
Co prosím znamená zkratka KL?
18. 6. 2014 06:27
Zdena z JM: Zdeni, já tě chápu, ale fakt je to dle každého. Je sice fakt, že tím, že si dávám práci s vypařováním a vymýváním sklenic, abych do zavařenin nemusela dávat žádné přípravky proti plísním, tak se mi původní nálepky odmočí samy, ale nikoho za to neodsuzuju, je to malicherné. Ale na druhou stranu je pravda, že se dají vyrobit krásné etikety i na PC, ale ne každý na to má čas a chuť.
Moje babička i mamka to popisovaly vždy svým nádherným rukopisem, na to já nemám, vždycky naplácnu nálepku s názvem a rokem, žádná ozdoba to teda není
Moje babička i mamka to popisovaly vždy svým nádherným rukopisem, na to já nemám, vždycky naplácnu nálepku s názvem a rokem, žádná ozdoba to teda není
18. 6. 2014 06:03
No já se přiznám,že staré etikety na skleničkách s domácími zavařeninami přímo nesnáším.Připadá mi to,jako kdyby ty skleničky nebyly pořádně umyté.Ale je to samozřejmě každého věc.Já skleničky třeba klidně i na hodku ponořím do vody a pak jdou etikety krásně stáhnout.Skleničky od "Helmans" rovnou vyhazuju.Z těch to lepidlo nedostanete.
18. 6. 2014 05:57
niniki: nezáleží na etiketách ale na obsahu a ten je dokonalý, jako v životě nezáleží na vnějším vzhledu člověka, ale na jeho charakteru.
17. 6. 2014 21:44
Nechapu, ze kdyz si da nekdo tolik prace s takovou dobrotou, tak neodstrani etikety ze sklenicek :(
10. 7. 2011 13:57
Rebi, no to mi povídej
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 21 minutami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 12 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 12 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 12 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 12 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 13 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma maliny. Jak nejlépe chutnají a jak si poradit s velkou úrodou
Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku
Jak skladovat a zpracovat maliny? Pochutnáte si na nich i v zimě. V mrazničce vydrží až 8 měsíců
Další recepty
Tématické fráze: malinový jam malinová marmeláda rybízovo malinová marmeláda domácí malinová marmeláda marmeláda z malin recept malinovo rybízová marmeláda malinová marmeláda recept malinový lekvár recept na malinový jam malinová marmeláda bez zrníček domácí marmeláda z malin recept marmeláda z malin malinová zavařenina malinový marmeláda marmeláda z malin domácí malinová marmeláda recept rybízovomalinová marmeláda recept na marmeladu z malin rybízový džem recept malinovy jam recept
Suroviny: maliny, cukr krystal, kyselina citronová
Malinový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9V1
34 názorů