Nutriční hodnoty (Polévka z chrástu červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 715 kJ / 410 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 39,85 g |
| – nasycené | 13,45 g |
| – nenasycené | 20,50 g |
| –– mononenasycené | 16,50 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vepřového žebírka | Vepřová žebra | 250 g |
| chrást s malými bulvami (5-6 bulev) | ||
| brambory | Brambor zimní | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| květák | Květák čerstvý | |
| kapusta | Kapusta hlávková čerstvá | |
| zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| hrášek | Hrášek zelený | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| ocet | Ocet lihový |