Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Základ na "husté" polévky - krok za krokem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie3 602 kJ /
861 kcal
Bílkoviny21,01 g
– z toho živočišné bílkoviny0,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,80 g
Tuky27,27 g
– nasycené16,51 g
– nenasycené9,85 g
–– mononenasycené8,11 g
–– polynenasycené1,74 g
––– omega 30,18 g
Vláknina32,91 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 328 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy120,31 g
– cukry16,68 g
––– laktóza0,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 lžíce 3 lžíce másla (nebo sádla) Máslo kravské 30 g
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1/2 1/2 menšího celeru (dle chuti) Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
5-6 lžic 5-6 lžic hladké mouky Mouka pšeničná hladká 55 g
1 l 1 l vody Voda 1000 ml
sůl Sůl mořská
Podravka Kořenící směs sypká
Harmonie chuti Kořenící směs sypká
1 1 Masox Bujón hovězí
2 hrsti 2 hrsti fazole nebo čočky Fazole bílé
2-3 2-3 střední brambory Brambor zimní 125 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
majoránka Majoránka sušená
pepř Pepř černý
1 lžíce 1 lžíce octu Ocet lihový 15 ml
zelenina (dle chuti) Mrkev čerstvá
2-3 2-3 brambory Brambor zimní 125 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
majoránka Majoránka sušená
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.