Nutriční hodnoty (Základ na "husté" polévky - krok za krokem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 602 kJ / 861 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,80 g |
| Tuky | 27,27 g |
| – nasycené | 16,51 g |
| – nenasycené | 9,85 g |
| –– mononenasycené | 8,11 g |
| –– polynenasycené | 1,74 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 32,91 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 328 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 120,31 g |
| – cukry | 16,68 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 menšího celeru (dle chuti) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 5-6 lžic 5-6 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 55 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| Podravka | Kořenící směs sypká | |
| Harmonie chuti | Kořenící směs sypká | |
| 1 1 Masox | Bujón hovězí | |
| 2 hrsti 2 hrsti fazole nebo čočky | Fazole bílé | |
| 2-3 2-3 střední brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| zelenina (dle chuti) | Mrkev čerstvá | |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pepř | Pepř černý |