Nutriční hodnoty (Houbová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 006 kJ / 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
Tuky | 27,07 g |
– nasycené | 17,39 g |
– nenasycené | 9,06 g |
–– mononenasycené | 8,17 g |
–– polynenasycené | 0,89 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 40,70 g |
– cukry | 25,00 g |
––– laktóza | 19,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g lesních hub | Hřib čerstvý | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
směs na přípravu knedlíku (nebo domácí knedlík) | Knedlík pšeničný houskový |