Nutriční hodnoty (Krémová polenta s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 924 kJ / 1 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
| Tuky | 44,21 g |
| – nasycené | 14,01 g |
| – nenasycené | 22,63 g |
| –– mononenasycené | 14,33 g |
| –– polynenasycené | 8,30 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 803 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 209,35 g |
| – cukry | 15,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek kukuřičné krupice | Krupice kukuřičná hrubá | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 1/2 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| malá cibule | Cibule čerstvá | |
| olej na pánev | Olej řepkový | |
| 1/2 sklenky 1/2 sklenky nastrouhaného parmezánu | Parmezán | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |