Nutriční hodnoty (Markýzovy brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 007 kJ / 1 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 39,53 g |
| – nasycené | 12,16 g |
| – nenasycené | 21,05 g |
| –– mononenasycené | 17,55 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 667 mg |
| Sodík | 122 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 166,08 g |
| – cukry | 13,02 g |
| ––– laktóza | 3,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 plechovka 1 plechovka rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 3 3 zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petržel (na zdobení) | Petržel kořenová čerstvá |