Nutriční hodnoty (Penne ve smetanovo-rajčatové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 904 kJ / 2 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,62 g |
| Tuky | 128,66 g |
| – nasycené | 79,13 g |
| – nenasycené | 36,61 g |
| –– mononenasycené | 32,18 g |
| –– polynenasycené | 4,43 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 19,86 g |
| Cholesterol | 337 mg |
| Sodík | 821 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 334,39 g |
| – cukry | 22,94 g |
| ––– laktóza | 9,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g penne těstovin | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 konzervy 2 konzervy sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 250 ml 250 ml vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | 60 g |