Nutriční hodnoty (Pražský koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 895 kJ / 2 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,91 g |
Tuky | 46,99 g |
– nasycené | 20,92 g |
– nenasycené | 18,55 g |
–– mononenasycené | 12,95 g |
–– polynenasycené | 5,60 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 348 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 515,35 g |
– cukry | 132,45 g |
––– laktóza | 14,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 1 droždí | Droždí pekařské lisované | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
1-2 dcl 1-2 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
2 dcl 2 dcl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
1 1 ztužovač do šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1 1 tvaroh | Tvaroh polotučný | |
1 1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka | Puding v prášku | 40 g |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
cukr | Cukr bílý | |
Hera | Margarín | |
skořice | Skořice ceylonská |