

Kuřecí závitky, ptáčky
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí řízky
- 150 g gazdovské slaniny
- 1-2 červené papriky
- 2 kyselé okurky
- 2-3 cibule
- 1 klobáska
- hořčice
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
Kuřecí řízky si omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, aby se maso dalo rozklepnout na větší plát.
Posolíme, potřeme slabě hořčicí, opepříme a plátky poklademe kouskem papriky, okurky, klobáskou, cibulí a klínek slaniny (jako do špaň. ptáčků).
Zabalíme, ovážeme nití, na horkém oleji osmahneme, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Až je maso zatáhnuté, přidáme zbytek surovin, které jsme dali do závitků nakrájených na kostky, podlijeme troškou horké vody a dusíme do měkka. Šťávu si můžeme zahustit troškou hladké mouky a rozvařit, podle toho, kolik šťávy budeme potřebovat.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží, těstovinami, nebo s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí závitky, ptáčky
-
Príma fotopostup a nádherné aranžmá
+6
-
-
Dělala jsem včera
bohužel jsem nestačila vyfotit na talíři, tak až dnes
-
Ali, to je hezké a dobrý nápad!!! Mooc se mi to líbí! Jednoduché a fajné.
Neboj, už si tě pamatuji!!
-
Alčo, znám, dělám i když možná s trochu jinou nádivkou, ale je to moc dobrý, pěkně vyfocený a já ti věnuji 3.bod