Kuřecí závitky, ptáčky

Drůbeží maso Doba přípravy: asi hodinu 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: asi hodinu 5 názorů

Suroviny 4 porce

4 kuřecí řízky
150 g gazdovské slaniny
1-2 červené papriky
2 kyselé okurky
2-3 cibule
1 klobáska
hořčice
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky si omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, aby se maso dalo rozklepnout na větší plát.

  2. Posolíme, potřeme slabě hořčicí, opepříme a plátky poklademe kouskem papriky, okurky, klobáskou, cibulí a klínek slaniny (jako do špaň. ptáčků).

  3. Zabalíme, ovážeme nití, na horkém oleji osmahneme, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Až je maso zatáhnuté, přidáme zbytek surovin, které jsme dali do závitků nakrájených na kostky, podlijeme troškou horké vody a dusíme do měkka. Šťávu si můžeme zahustit troškou hladké mouky a rozvařit, podle toho, kolik šťávy budeme potřebovat.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží, těstovinami, nebo s bramborem.

Komentáře k receptu Kuřecí závitky, ptáčky

Tématické fráze: kuřecí závitky závitky z kuřecího masa ptáčky z kuřecího masa kuřecí závitek kuřecí závitky recept kuřecí ptačky z rýží kuřecí ptáčky závitek z kuřecího masa kuřecí ptáček kuřecí závitky s rýží kuřecí ptáčci ptáčci z kuřecího masa ptáček z kuřecího masa recept na kureci zavitky recepty na kuřecí závitky kuřecí zavitek na paprice recepty kuřecí závitky recept kuřecí závitky kureci zavitek s ryzi kuřecí ptáčky na šťávě a rýží