Nutriční hodnoty (Bakoňská houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 16 028 kJ / 3 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 150,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,91 g |
| Tuky | 269,62 g |
| – nasycené | 161,56 g |
| – nenasycené | 104,22 g |
| –– mononenasycené | 43,60 g |
| –– polynenasycené | 60,62 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 11,86 g |
| Cholesterol | 354 mg |
| Sodík | 33,84 g |
| Sůl | 91,37 g |
| Sacharidy | 189,26 g |
| – cukry | 17,74 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 400 g čerstvých hub nakrájených na plátky | Hřib čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 1 1 cibule nakrájená na drobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř dle chuti | Pepř černý | |
| 1 1 mrkev nahrubo nastrouhaná | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru nahrubo nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 petržel nahrubo nastrouhaná | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100-200 ml 100-200 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 l 1 l vývaru či vodu s Masoxem | Bujón hovězí | 1000 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| zakysaná smetana na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| (můžeme přidat špetku špetku sody) |