Štamgastovo kuře

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 60 min PT1H00M 2 porce Drůbeží maso 22 názorů

513

Suroviny

kuře celé nebo jen tolik, kolik potřebujeme na oběd
1/2 hlávky bílého zelí
sůl
celý kmín
cca 100 g anglické slaniny
2 cibule
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlavkévé zelí nakrájíme na nudličky a vysteleme jim pekáč. Osolíme, kolik jsme zvyklí, okmínujeme celým kmínem.

  2. Na zelí nakrájíme na kolečka cibuli a cibuli zcela pokryjeme plátky anglické slaniny.

  3. Na tento základ dáme osolené a okmínované kuřecí díly. Nepodléváme!!!

  4. Na prvních 20 minut přikryjeme druhým pekáčkem, pak jej odstraníme a již pečeme v klidu na 220°C cca 40 minut.

Poznámka

Proč štamgastovo?? je to recept od štamgasta z hospůdky, kde pracuje má dcera. Recept mi poslala po telefonu včera večer:-)))!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štamgastovo kuře

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jarka skrobakova: Jaruš díky!!! Ani nevíš, jak velkou mám radost, že vám to chutnalo!:-)) Vyzkoušet se má všechno, ne?:-)) Děkuji za krásné fotky:-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Jani, dnes u nás byl obídek dle Tvého receptu.:-p Já jsem to vždy dělala z kysaného zelí, ale tohle bylo z hlávkového zelí a bylo to výborné. Posílám velikého valašského boďana a foto jsem si dovolila poslat. Děkuji za prima rcp :-). :yes::yes::-p:-p:-p:-p chutnalo nám to víc než s kysaným ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Sylva66: Vynikající nápad! Děkuji za tip!!:-):yes:

    Odpovědět

  • Sylva66 Sylva66

    Vynikající, dnes jsem pekla a místo kuřecích stehen jsem dala kachní stehna z Lídlu a nepřidávala anglickou slaninu, stehna pustí trošku mastného. Bylo to mnohem lepší než s kyselým zelím.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Jsem ráda, že schody zavinily, že se ti nechtělo do sklepa!:-D. Tak jste aspoň vyzkoušeli i jinou verzi a jsem opravdu moc ráda, že vám doma chutnalo:-) Díky za krásné foto;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jana Remkova:Včera se mi nechtělo šlapat 5pater do sklepa pro kyselé zelí:-Stak jsem použila hlávkové podle Tebe;-)Můžu Ti říct,že jsme si pochutnali více,než s tím kyselým,co dělávám:yes:Bodík šel už minule,tak dnes poděkování:-K a jestli nebude vadit,foto jako přídavek;-):-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    marianne:;-);-) díky:-)

    Odpovědět

  • marianne marianne

    Vynikající recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Tak pokud Aničko zkusíš, dej vědět;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda toto dělávám také z kysaným zelím,ale hlávkové mi už nějakou dobu straší ve spíži,takže tahle bašta,která se mi líbí,bude i u nás:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmm.. jednoduché a hezké:-K;-), znám jenom s kysaným zelím, toto někdy vyzkouším;-):-)

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Tohle určitě zkusím, moc mě to láká :-). Po dlouhé době pro mě recept, co musím co nevidět zkusit :-* . A konečně to vidím a "skoro" i cítím, jak to chutná :D:-K, bodka letí :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    BILKOVAI:;-):-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mám ráda recepty z jednoho pekáče. Toto někdy vyzkouším:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    srettka: Já měla necelou půlku a stačilo až až pro dva;-) To zelí asi lépe neumím popsat:-8, ale bylo opravdu dobré;-). Napadlo mne, že pro ty, kteří nemusí sladké zelí není problém po upečení toho jídla sundat ta stehna a to zelí si malinko dochutit octem a cukrem;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo