Nutriční hodnoty (Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 242 kJ / 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,98 g |
| Tuky | 32,93 g |
| – nasycené | 3,57 g |
| – nenasycené | 25,94 g |
| –– mononenasycené | 18,69 g |
| –– polynenasycené | 7,25 g |
| ––– omega 3 | 2,03 g |
| Vláknina | 4,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 231 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 16,60 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 150 g hovězího masa zadního plátků (2 ks) | Hovězí kýta | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý mletý | Pepř bílý | |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 10 g |
| řapíkatý celer | Celer řapíkatý | |
| čerstvé houby (lze i žampiony) | Hřib čerstvý | |
| paprika čerstvá červená | Paprika červená čerstvá | |
| zelená cibulka naťovka | Cibulka jarní čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 dcl 2 dcl vína červeného suchého | Víno bílé suché | 200 ml |
| rozmarýn čerstvý větvička větvička (asi 10 cm) | Rozmarýn sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (sádla) | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| mouka hladká na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |