Nutriční hodnoty (Paštika)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 115 kJ / 2 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 116,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,87 g |
Tuky | 226,75 g |
– nasycené | 65,10 g |
– nenasycené | 126,05 g |
–– mononenasycené | 97,18 g |
–– polynenasycené | 28,88 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 16,85 g |
– cukry | 0,74 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého vepřového bůčku - (raději umlít sami kupované mleté obsahuje i kůže a chrupavky a pak je paštika moc tuhá) | Vepřový bok | 500 g |
250 g 250 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 250 g |
50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
asi 150 150 g anglické slaniny na tenké plátky | Anglická slanina | |
12 kuliček 12 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
trochu trochu čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
tymián | Tymián sušený | |
asi 4 lžíce 4 lžíce dezertního červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
50 g 50 g nasekaných mandlí | Mandle loupané | 50 g |