Nutriční hodnoty (Paštika)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 115 kJ / 2 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,87 g |
| Tuky | 226,75 g |
| – nasycené | 65,10 g |
| – nenasycené | 126,05 g |
| –– mononenasycené | 97,18 g |
| –– polynenasycené | 28,88 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 1,51 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 16,85 g |
| – cukry | 0,74 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého vepřového bůčku - (raději umlít sami kupované mleté obsahuje i kůže a chrupavky a pak je paštika moc tuhá) | Vepřový bok | 500 g |
| 250 g 250 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 250 g |
| 50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
| asi 150 150 g anglické slaniny na tenké plátky | Anglická slanina | |
| 12 kuliček 12 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trochu trochu čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tymián | Tymián sušený | |
| asi 4 lžíce 4 lžíce dezertního červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
| 50 g 50 g nasekaných mandlí | Mandle loupané | 50 g |