

Liduščin vaječný koňak
Suroviny
- 4 žloutky
- 25 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 slazené kondenzované mléko
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 1 šlehačka
- rum dle chuti ( asi 2 sklenky )
Postup přípravy receptu
Ušleháme žloutky s mletým a vanilkovým cukrem. Pak přidáme slazené a neslazené mléko a nakonec šlehačku a rum. Vše dobře promícháme, dáme vychladit a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od kamarádky :-) . Je velmi dobrý a dlouho u nás nevydrží, protože je velmi rychle vypitý :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Liduščin vaječný koňak
-
Napalsko:
-
zizala:už je to dopsané
-
Napalsko:
Asi by bylo lépe to dopsat do surovin, to měl zřejmě casino na mysli.
-
zizala: jojo chápu to,že každý to nemusí vědět
-
Napalsko: No, pro někoho, kdo žije v cizině nebo je začátečník, to tak samozřejmé být nemusí
-
casino:Samozřejmě,že jsou to kondenzované mléka
....a toho rumu může být i klidně 1/2 litru,podle každého jakou má chuť
.
-
A co pa to je: 1 slazené mléko 1 neslazené mléko, he?
Patrně kondenzované, že?
A kolikpa to je: asi 2 sklenky rumu, he?
Asi 1/4 litru, že?
...a celkem připravíte asi jeden litránek qalitního eiercognacu -