Švestkový (i jiný) koláč hrnkový z pekáče s drobenkou a mákem

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut běžný větší pekáč Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 45 názorů

Švestkový koláč hrnkový z pekáče s drobenkou a mákem
523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

Těsto:
1 hrnek(200 ml)hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 hrnek polotučného mléka
3/4 hrnku práškového cukru
3/4 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
švestky (mohou být čerstvé, nebo kompotové odkapané. Může být i jiné ovoce podle chuti každého)
mák (hrnek)
Drobenka:
1 hrnek(200 ml) polohrubé mouky
1/2 hrnečku moučkového cukru
60-80 g másla
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si uděláme tak, že smícháme veškeré ingredience na těsto, jak mouky hladkou a polohrubou, moučkový cukr, vanilkový cukr, mléko, olej a prášek do pečiva.

  2. Vznikne nám polotekoucí hladké těsto, které vylijeme do pekáče na pečící papír a hezky ho roztáhneme po celém pekáči.

  3. Na těsto naskládáme půlené švestky, ty posypeme celým mákem a navrch dáme drobenku, tu si uděláme z polohrubé mouky, moučkového cukru a másla, zpracujeme, aby se nám hmota drobila.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby tak na 170°C, po 15 minutách zvedneme teplotu na 200°C a 10-15 minut dopékáme.

  5. Necháme zchladnout a nakrájíme.

Poznámka

Tento koláč dělám léta, ze všeho možného ovoce a ze švestek jsem ho tentokrát udělala poprvé-dobrý a rychlý moučník!

Kdo nemá rád mák, může ho vynechat, ale kombinace se švestkama je dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestkový (i jiný) koláč hrnkový z pekáče s drobenkou a mákem

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo